OBAMA O PLANOVIMA SVOJE ŽENE: Mišel neće biti kandidat za predsednika
Foto: Reuters

Realno

OBAMA O PLANOVIMA SVOJE ŽENE: Mišel neće biti kandidat za predsednika

Planeta -

Ne bih mogao da budem ponosniji na nju. Ali moja supruga zaista nema ni strpljenja ni sklonosti da se kandiduje, poručio odlazeći predsednik SAD

VAŠINGTON - Odlazeći predsednik Amerike Barak Obama otkrio je da njegova supruga Mišel nema ambicija da postane predsednik Amerike i demantovao spekulacije da bi mogao da se vrati u Belu kuću.

Upravo je Mišel bila jedna od najvećih zvezda dve predizborne kampanje svog supruga, pa su mnogi počeli da je upoređuju s Hilari Klinton, bivšom prvom damom SAD i državnom sekretarkom, koja je favorit da nasledi Baraka na mestu predsednika.

Ponosan na ženu

Međutim, Barak je gostujući u jednoj radio-emisiji oštro odbacio tu mogućnost, istakavši da se njegova supruga Mišel nikada neće kandidovati za predsednika Amerike.- Moja supruga Mišel je talentovana i brljantna osoba. Ne bih mogao da budem ponosniji na nju. Ali Mišel zaista nema ni strpljenja ni sklonosti da i sama postane kandidat za predsednika. To je jedna od onih stvari na koju možete u potpunosti da računate - rekao je Obama i dodao:- Očekuje nas dosta posla, ali ćemo ga raditi na drugačiji način. Mišel se angažovala na uvođenju zdrave hrane u škole, a velika nas obaveza očekuje i u školovanju ćerki.

Podsećamo, Barak i Mišel imaju dve ćerke, Maliju i Natašu. Mišel je u predizbornoj kampanji Hilari Klinton postala jedna od najjačih ličnosti. Pojavljivala se na mitinzima i često je bila ta koja je uspevala da animira veliku masu na skupovima. Istovremeno, Mišel je bila i vrlo glasna u osuđivanju Donalda Trampa, čije su seksističke izjave izazvale zgražavanje javnosti. Prošlog četvrtka Mišel se pojavila zajedno s Hilari na bini tokom mitinga u Severnoj Karolini, jednoj od takozvanih „sving“ država, gde je svaki glas važan.Vatreni govornik- Još niste odlučili za koga ćete glasati? Bolje bi vam bilo da što pre izaberete svog kandidata. Strategija protivnika je da se ovi izbori toliko oblate da ne želite da učestvujete u njima. Cilj priča o globalnoj zaveri i nameštenom glasanju jeste da vas nateraju da ostanete kod kuće. Žele da vas ubede da vaš glas nije važan. Ali nije tako, svaki glas je važan, izađite i glasajte - poručila je na tom mitingu Mišel, koja je dobila veliki aplauz.

Hilari Klinton u defanziviKRENULA U RAT PROTIV FBIHilari Klinton je saopštila da je odluka FBI o ponovnoj istrazi u vezi s njenim korišćenjem mejlova uoči izbora „bez presedana“ i „duboko uznemirujuća“.- Prilično je čudno izneti tako nešto s tako malo informacija baš pred izbore - navela je Hilari na mitingu na Floridi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track