(VIDEO) AMERIČKE DEMOKRATE BESNE NA FBI Optužili ih da krše zakon jer istražuju Hilari, a ne Trampa!
Foto: Reuters

Ne odgovara im istraga

(VIDEO) AMERIČKE DEMOKRATE BESNE NA FBI Optužili ih da krše zakon jer istražuju Hilari, a ne Trampa!

Planeta -

VAŠINGTON - Vođa demokratske većine u američkom Senatu Hari Rid optužio je FBI za dvostruke standarde jer je usmerio pažnju na istragu o mejlovima predsedničke kandidatkinje u SAD Hilari Klinton mada ima "eksplozivne informacije" koje dovode u vezu njenog rivala Donalda Trampa sa Vladom Rusije.

U pismu poslatom direktoru FBI Džejmsu Komiju, Rid je naveo da je postalo jasno da Komi poseduje informacije o bliskoj vezi između republikanskog kandidata za Belu kuću Donalda Trampa, njegovih savetnika i Vlade Rusije.

"Javnost ima pravo da zna te informacije", napisao je Rid u pismu. Demokrate su, inače, i ranije ukazivale na povezanost između Trampa i predsednika Rusije Vladimira Putina. U prethodnoj debati, demokratska kandidatkinja Hilari Klinton direktno je optužila njenog republikanskog rivala da je "Putinova lutka", što je Tramp odbacio kao netačno.

U međuvremenu, obaveštajne službe SAD su zaključile da su hakeri iz Rusije odgovorni za hakovanje mejlova Demokratskog Nacionalnog Komiteta.

FBI je pre dva dana saopštio da ispituje mogućnost ponovne istrage pošto su pronađeni novi mejlovi sa privatnog servera Hilari Klinton, koji bi mogli sadržati poverljive informacije. Ta istraga, zatvrorena u julu, ponovo je otvorena.

HILARI SE JOŠ NIJE IZVUKLA: FBI ponovo pokreće istragu protiv Klintonove!

Obelodanjivanje novih mejlova Klintonove dok je bila državna sekretarka pokreće mogućnost ponovnog otvaranja istrage o demokratskom predsedničkom kandidatu samo nekoliko dana uoči izbora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track