UBIO ŽENU JAJETOM: Rekla mi je da me vara i da uzima decu. Pogodio sam je u glavu
Foto: Printscreen FB

Suđenje

UBIO ŽENU JAJETOM: Rekla mi je da me vara i da uzima decu. Pogodio sam je u glavu

Planeta -

Britanac Pol Heming (43) nije imao nameru da ubije suprugu Natali (31), ali kad mu je rekla da spava s drugim muškarcem i da ga ostavlja i vodi decu, pao mu je mrak na oči.

Supružnici su se žestoko svađali u svojoj kući u Milton Kizu kad je Natali tresnula mužu surovu istinu u lice. Rekla mu je da je nikad nije voleo kako treba, a neko drugi je sada tako voli.

Pol je uhvatio prvu stvar koja mu je pala pod ruku - 1.000 evra vrednu imitaciju Faberžeovog jajeta koja je stajala na stolu - i zamahnuo. Nije ovo bio prvi put da je gađa u glavu - jednom ju je tako pogodio flašom, a 2007. gađao ju je telefonom. Ali sada je jaje teško kao kamen pogodilo Natali pravo u glavu tako snažno da je nesrećnica pala kao pokošena. Preminula je na licu mesta.

"Nisam mogao da verujem da sam to uradio. Samo sam pomislio - sr…, u nevolji sam. Kako ovo da objasnim deci? I tada mi je sinulo da treba da zataškam", ispričao je i dodao: "Zato što sam znao da sam je ubio."

Hemingovi iz srećnijih dana

Dok su deca spavala, Heming je telo ubacio u automobil, odvezao se u 50 kilometara udaljenu šumu, skinuo sa supruge svu odeću i bacio je u žbunje. Posmrtni ostaci nesrećne žene pronađeni su tri nedelje kasnije.

Heming je odmah priznao krivicu za ubistvo bez umišljaja i za sprečavanje zakonske i dostojanstvene sahrane. Kazao je i da je sve vreme lagao porodicu, prijatelje i policiju. Na sudu je rekao da se uspaničio kad je saznao da ga žena vara i uplašio da će ga ostaviti.

"Bio sam istovremeno zbunjen i uznemiren i nisam hteo da izgubim decu. Pokušao sam da je sprečim da ode gore jer nisam želeo da uzme decu", ispričao je. Tada ju je odgurnuo, a ona je krenula prema hodniku. U tom renutku je zgrabio jaje, koje je stajalo kraj televizora.

"Hteo sam pre nje da izađem iz sobe da bih je sprečio da ode po decu. Bacio sam jaje na nju. Nisam razmišljao koliko jako. Sve se dogodilo u deliću sekunde. Prvo sam pomislio da je jaje nije pogodilo, ali onda sam shvatio da jeste", svedočio je.

Na pitanje što mu se motalo po glavi u trenutku kad ju je gađao jajetom u glavu, Heming je rekao: "Nemam pojma".

Suđenje se nastavlja.

(Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track