KIMOVA SUPRUGA KAO DA JE U ZEMLJU PROPALA: Već 7 meseci niko nije video prvu damu Severne Koreje
Foto: AP

STRAHUJE SE OD NAJGOREG

KIMOVA SUPRUGA KAO DA JE U ZEMLJU PROPALA: Već 7 meseci niko nije video prvu damu Severne Koreje

Planeta -

Prva dama Severne Koreje već mesecima nestala je iz javnog života pa su se pojavile spekulacije da je ili trudna ili da je pala u nemilost.

Stručnjaci koji su upućeni u situaciju u Pjongjangu sumnjaju da je Ri Sol-ju, koja je predstavljena kao prva dama 2012. godine, verovatno pala u nemilost Kim Džong- unove mlađe sestre, Kim Jo-džong, koja je najmoćnija osoba iza diktatora.

Kim Jo Džong glavna je osoba zadužena za propagandne aktivnosti Severne Koreje i vrlo nezahvalnu dužnost - veličanje lika i dela Kim Džong Una.

S druge strane, Ri je posljednji put viđena u javnosti 28. marta u obilasku zdravstvenog kompleksa u Pjongjangu. Tošimitsu Šigemura, profesor na tokijskom Vaseda univerzitetu, smatra da je nekoliko razloga za izostanak Ri iz javnog života a jedan svakako može biti trudnoća. Drugi je sigurnost.

"Zbog izveštaja o mogućim napadima i svrgavanju Kima, možda je Ri pod strogom zaštitom i čuvaju je danonoćno", rekaao je Šigemura.

Kada je Ri 2012. takođe "nestala" bilo je različitih nagađanja, a onda je košarkaška zvezda Dennis Rodman posle posete Severnoj Koreji otkrio da je rodila dete. Tako može biti i sada, ali isto tako, stručnjaci upozoravaju da onima koji padnu u nemilost, Kim ne da ni blizu sebi, a tako je bilo i s njegovim ujakom koga neko vreme nije nigde bilo a onda je ubijen.

(Independent/ Dnevnik.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track