SMEŠNA STRANA IZBORA U SAD Donald Tramp: Glasaću za Hilari
Foto: Reuters, AP

Imenjaci

SMEŠNA STRANA IZBORA U SAD Donald Tramp: Glasaću za Hilari

Planeta -

Neću glasati za Trampa, ali zbog imena ću imati više problema ako pobedi Hilari, kaže imenjakinja bivše prve dame

VAŠINGTON - Predsednički izbori u Americi i čitava gungula koja već mesecima zabavlja javnost širom sveta definitivno su najviše dosadili Donaldu Trampu i Hilari Klinton! U pitanju su doktor Donald Tramp, koji je šef jedne klinike za lečenje raka u Virdžiniji, i Hilari Klinton iz Nju Orleansa, organizatorka festivala.Oni su imenjaci predsedničkih kandidata.

Svakodnevni problemi

- Ja sam rođena u Luizijani kad je ona bila prva dama Arkanzasa. Međutim, moji roditelji nikad nisu ni čuli za nju. Otac Filip mi je dao ime Hilari jer mu ono uliva poverenje - kaže Hilari i nastavlja:- Kad je Bil pobedio na predsedničkim izborima, moja mama je poslala pismo prvoj dami i rekla joj da ima imenjakinju u Nju Orleansu. Hilari nam je odgovorila. Napisala je da je baš zanimljivo to što postoji još jedna Hilari Klinton na svetu i da ćemo se možda nas dva sresti jednom u budućnosti. Još se nismo srele.

Imenjakinja predsedničkog kandidata kaže da je prve probleme zbog imena imala u sedmoj godini 1998, u jeku skandala s Monikom Levinski.- Svi su me zadirkivali, a ja nisam znala o čemu se radi i šta je to predsednik uradio. Čak sam i promenila ime na nekoliko meseci. Najviše problema imam kad šaljem mejlove jer ljudi misle da su oni deo predizborne kampanje. Fejsbuk mi je više puta blokirao nalog i onda sam promenila ime u Hil Klinton. Neću glasati za Trampa, ali zbog imena ću imati još više problema ako pobedi Hilari.

Slične probleme zbog imena ima i doktor Donald Tramp, koji ističe da svoj glas neće dati imenjaku, već da će glasati za Hilari Klinton.

- Za drugog Donalda Trampa sam saznao krajem 70-ih, kad je on počeo da se pojavljuje u tabloidima. Jednom me je 2010. pozvao lično gospodin Tramp i zatražio uslugu za sina bliskog prijatelja. Sastanak na MenhetnuTrebalo je da se pregleda na klinici gde sam radio. Sve je proteklo na obostrano zadovoljstvo. Kasnije smo se sastali u njegovoj zgradi na Menhetnu. Uprkos tome što se poznajemo, neću glasati za imenjaka. Ipak sam pristalica demokrata. Za sve ove godine sam naučio da ne treba komentarisati stavove imenjaka - kazao je doktor Tramp.

Oktobarsko iznenađenjeTRAMP SE VEĆ PAKUJE ZA BELU KUĆUVest da je FBI otkrio još 650.000 elektronskih pisama Hilari Klinton unela je haos u kampanju pred same izbore u SAD, piše nemačka štampa. To se zove oktobarsko iznenađenje - dramatičan obrt neposredno pre izbora, prenosi Dojče vele.Odjednom je predizborna kampanja u SAD ponovo uzbudljiva, piše Špigl. Klinton je u defanzivi, Trampu ide bolje.- Tako brzo to može da ide: Pre manje od dve sedmice Tramp je Las Vegas napustio kao gubitnik. Nakon poslednjeg TV duela s Hilari činilo se da je njegova sudbina zapečaćena. U nedelju se Tramp trijumfalno vratio sa starim usklikom: Uhapsite Klintonovu! Ona namerno, voljno i sa ciljem čini krivičnih dela.

Nasilnik i korumpiranaNASTAVLJAJU SA UVREDAMAKandidati republikanaca i demokrata na predsedničkim izborima u SAD ne posustaju u međusobnim optužbama u poslednjoj nedelji kampanje - Hilari Klinton je ponovo nazvala nasilnikom Donalda Trampa, koji je uzvratio da je ona korumpirana. Klintonova je na mitingu u Floridi izjavila da Tramp „kritikuje izgled žena zato što je nasilnik“. S druge strane, Tramp je Hilari Klinton nazvao korumpiranom, rekavši da će ona „zauvek uništiti zdravstvenu zaštitu Amerike“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track