"Ovo je pravi grob Isusa": Neverovatno japansko predanje o Hristu (FOTO)
Foto: Wikipedia

Izgubljene godine

"Ovo je pravi grob Isusa": Neverovatno japansko predanje o Hristu (FOTO)

Planeta -

Neobična verzija Hristovog života, prema kojoj je on sahranjen u Japanu, bila je nepoznata sve do 20. veka kada je otriven misteriozni rukopis

Većina hrišćana veruje da je Isus Hrist rođen na Bliskom istoku, gde je i razapet. Ipak, postoji mala grupa ljudi u Japanu čije se verovanje zasniva na potpuno drugačijem predanju, piše Newsweek.rs .Alternativna verzija Hristovog života bila je "zaboravljena" sve do 1935. godine kada je Kijomaro Takeuči pronašao drevni dokument u japanskoj prefekturi Ibaraki. Otkriveni rukopis dao je verziju Isusove smrti prema kojoj je on sahranjen sa svojim bratom u selu Herai na severu zemlje.

Japanska vlada je odlučila da skloni neobični dokument od radoznalih očiju javnosti pa ga je prebacila u zatvorene kolekcije Tokijskog muzeja koji je srušen tokom Drugog svetskog rata. Iako je originalni tekst uništen u bombardovanju, Takeuči je napravio nekoliko kopija pre nego što je predao dokument vlastima.

Ove kopije postale su vrata ka izgubljenoj legendi.

Tabla na Hristovom grobu u Japanu, Foto: Wikipedia
Tabla na Hristovom grobu u Japanu, Foto: Wikipedia

Iako arheolozi nikada nisu pronašli bilo kakve ostatke koji bi ukazali na verodostojnost ovog predanja, na Hristovoj japanskoj grobnici stalno se pojavljuju novi krstevi i drugi simboli. Ono što održava ovu neobičnu malu grupu koja veruje u predanje, jeste činjenica da je u selu Herai već 2000 godina poznata pesma sa stihovima na hebrejskom koji kažu: ""Šta je? Šta se dešava? Šta ćeš da učiniš?".Da li postoji neka istina iza ove neverovatne legende, verovatno nikada nećemo saznati. Valjda se zbog toga i kaže "vera".Pogledajte još na portalu Newsweek.rs:Drevni spisi pomogli, gde je nauka omanula: Otkrivena zastrašujuća tajna HimalajaNEWSWEEK PODSEĆA na skoro zaboravljenog srpskog prijatelja: Veliko srce Janisa JanulisaPlesna kuga: Ovaj grad se umalo ubio plesom, ali bukvalno (FOTO)Dobar razlog: Evo zašto novčić od jedne funte nije više okrugao (FOTO)Ako Tramp ne pobedi: Ovo je 10 najbogatijih američkih predsednika u istoriji (FOTO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track