POBEDA KO OD ŠALE: Svet ima svog favorita za Belu kuću i evo ko je to!
Foto: Printscreen Woldwide.vote

Većina

POBEDA KO OD ŠALE: Svet ima svog favorita za Belu kuću i evo ko je to!

Planeta -

Kada bi ljudi iz celog sveta mogli da glasaju na predsedničkim izborima u SAD, Donald Tramp bi bio novi stanovnik Bele kuće, sa 56 odsto glasova, pokazuje anketa na sajtu "Worldwide.vote".

Prema do sada pristigla 368.894 glasa, najveća podrška Trampu dolazi iz Sirije - 95 odsto anketiranih, isto toliko sa Farskih ostrva , po 93 odsto iz Rusije i Srbije, 89 odsto iz Makedonije, po 88 odstoi iz Uzbekistana i Kirgistana i 86 odsto anketiranih iz Belorusije.

Za Trampa je 53 odsto anketiranih Amerikanaca, 54 odsto njihovih severnih suseda Kanađana, 68 odsto Nemaca, 65 odsto Engleza, 61 odsto Francuza, 74 odsto Poljaka, te 63 odsto Švajcaraca.

TRAMP UVEREN DA ĆE POSTATI PREDSEDNIK: Već poslao pozivnice za pobedničku žurku!

"Glasovi" za republikanca stižu i od 63 odsto Turaka, 61 odsto Španaca, 79 odsto Hrvata, 75 odsto Slovenaca, 83 odsto Crnogoraca i 74 odsto građana BiH.

Tramp daleko veću podršku od rivalke Hilari Klinton uživa i u Alžiru, Iraku, Tunisu, Maroku, Kataru, Jordanu, Panami, Paragvaju, Libanu, Nepalu, Jamajci, Hondurasu, Mongoliji, Brazilu, Australiji, Novom Zelandu, Izraealu, Južnoj Africi, Filipinima, Čileu, Hong Kongu, Venecueli, Urugvaju, Južnoj Koreji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Holandiji, Rumuniji, Češkoj, Slovačkoj, Belgiji, Austriji, Irskoj, Portugalu, Mađarskoj...

GALUP ISTRAŽIO: Rusi bi glasali za Trampa, Austrijanci za Hilari

Hilari Klinton globalno uživa 44 odsto podrške anketiranih, a pobrala je simpatije većine u Indiji i Kini, te je u tim zemljama, podržava 81, odnosno 75 odsto anketiranih, a za nju bi većinom glasali i u Litvaniji - 72 odsto, Singapuru - 71 odsto, Kolumbiji - 65 odsto. I 66 odsto Norvežana glasalo bi za Klintonovu, po 64 odsto Argentinaca i Šveđana, te 62 odsto Italijana.

Za Klintonovu bi glasala i većina Meksikanaca, Ukrajinaca, Danaca, Japanaca, Malezijaca, kao i većina anketiranih iz Saudijske Arabije, Dominikanske Republike, Tajvana, Nikaragve, Irana, Kenije, Pakistana, Bahreina i Makaa.

Na stranici Worldwide.vote moguće je glasati za Trampa ili Klintonovu iz bilo koje zemlje na svetu, jedan glas dozvoljen je po IP adresi, a rezultati se ažuriraju u realnom vremenu.

Građani SAD biraju 45. predsednika 8. novembra, a ishod tih izbora imaće globalni uticaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track