NA ROBIJU ZBOG VATAČINE: Ljubile se na krovu, a sad ih čeka do 3 godine zatvora
Foto: Youtube Printscreen

Uhvaćene u akciji

NA ROBIJU ZBOG VATAČINE: Ljubile se na krovu, a sad ih čeka do 3 godine zatvora

Planeta -

Dve maloletne devojke iz Maroka, starosti 16 i 17 godina, mogle bi da dobiju čak do tri godine zatvora jer su uhvaćene kako se ljube.

Policajci su devojke uhapsili nakon što su viđene kako se grle i ljube na krovu jedne zgrade u Marakešu prošle nedelje, potvrdio je predsednik Marokanskog udruženja za ljudska prava Omar Arbib.

Devojke su u međuvremenu puštene, ali čeka ih suđenje po članu 489 marokanskog krivičnog zakona, u kome stoji da "bilo koja osoba koja počini opsceni i neprirodni akt s osobom istog pola može biti osuđena na kaznu od 6 meseci do 3 godine zatvora".

Arbib je također preneo kako se jedna od dve devojke požalila majci na maltretiranje od strane drugih zatvorenica u zatvoru za odrasle osobe. Njegovo udruženje se zalaže za ukidanje spornog člana zakona zato što "pojedinci ne mogu da budu kažnjeni na osnovu svoje seksualne orijentacije", naveo je Arbib.

Hjuman rajts voč (Human Rights Watch) takođe je već pozivao na ukidanje zakona, kao i svih ostalih koje se odnose na dobrovoljne odnose između odraslih osoba.

(CNN/ Avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track