(VIDEO) DRAMA NA PREDIZBORNOM SKUPU: Bezbednjaci skočili na Trampa i odneli ga s bine!
Foto: Reuters

Napad na Trampa

(VIDEO) DRAMA NA PREDIZBORNOM SKUPU: Bezbednjaci skočili na Trampa i odneli ga s bine!

Planeta -

RINO - Republikanskog kandidata za predsednika SAD Donalda Trampa obezbeđenje je privremeno sklonilo sa bine tokom predizbornog skupa u Navadi zbog lažne uzbune, do koje je došlo kada je neko u masi uzviknuo "pištolj", posle čega je jedna osoba zadržana u pritvoru.

Do incidenta je došlo u gradu Rinu kad je muškarac iz gomile podigao transparent sa natpisom "Republikanci protiv Trampa", prenosi Rojters.

Trampa su, potom, dvojica pripadnika obezbeđenja uhvatili za ramena i odveli ga iza bine, dok su policajci izveli sa skupa sa rukama iza leđa muškarca iz gomile.

"Niko nije rekao da će nam biti lako. Nikada nas neće zaustaviti", rekao je Tramp nakon što se vratio na binu.

U saopštenju Tajne službe navodi se da je uhapšeni pretresen i celo područje pregledano, ali nije pronađeno nikakvo oružje. Ostin Krit, muškarac koji je zadržan u pritvoru jer je izazvao incident, rekao je za televiziju KTVN-2 da je on pristalica Republinske partije i da je na miting došao kako bi izrazio protivljenje Trampu.

Izbori za predsednika SAD zakazani su za 8.novembar.

TRAMP KREĆE NA DEMOKRATSKA UPORIŠTA I OBEĆAVA IZNENAĐENJE

Republikanski kandidat najavio je da će poslednje sate svoje kampanje provesti i u nekom od uporišta demokrata i obećao je iznenađenje u nekim saveznim državama koje decenijama nisu glasale za republikance. Tramp je već krenuo na put za Nevadu i Kolorado, države u kojima ankete nedeljama daju prednost demokratskoj kandidatkinji Hilari Klinton, ali se ta razlika smanjuje u vreme kada raste Trampov rejting na nacionalnom nivou, navodi AP.

On planira da u poslednja tri dana ode u Minesotu, a obići će i Pensilvaniju i Mičigen. Minesota je poslednji put glasala za repblikanskog predsedničkog kandidata 1972, a Mičigen i Pensilvanija 1988.

"Idemo u ono što su nekad zvali demokratska uporišta, a gde smo sada izjednačeni ili vodimo. Idemo u Minesotu koja tradicionalno uopšte nije republikanska", rekao je Tramp na mitingu u Tampi, u Floridi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track