JEDITE TRAMPA I HILARI ZA SAMO 15 DOLARA: Kandidati na meniju!
Foto: Reuters

HIT Amerika sutra bira predsednika

JEDITE TRAMPA I HILARI ZA SAMO 15 DOLARA: Kandidati na meniju!

Planeta -

Dosetljivi predsednički kandidati zastupljeni su svuda, pa čak i u menijima na Menhetnu, gde Donald ima ukus lososa, a Hilari tunjevine

NJUJORK - Amerika sutra bira novog predsednika, a Njujorčani se na domišljate načine dovijaju u završnici kampanje.

Iako su grad i država Njujork više naklonjeni Hilari Klinton, u trci ne zaostaje ni republikanski kandidat Donald Tramp.

Okršaj restorana

Najzanimljiviji okršaj vodi se u jednom restoranu na 34. istočnoj ulici na Menhetnu, gde su kandidati u mrtvoj trci. Tako za 15 dolara možete dobiti Klinton ili Tramp obrok salatu. Obe se serviraju s pirinčem, glavni sastojak kod Hilari je tunjevina, dok je Donaldov ukus losos.U uglovima menija diskretno su prikazane životinje koje se tradicionalno vezuju za dve najuticajnije političke opcije u Americi. Magarac simbolizuje demokrate, slon je zaštitni znak republikanaca.
Hit u Njujorku... Bedževi i majice sa izbornim porukama
Hit u Njujorku... Bedževi i majice sa izbornim porukama

Koliko su izbori sveprisutni u svakodnevici Amerikanaca svedoče i punktovi sa izbornim materijalom, majicama i bedževima, hit među stanovništvom. Na bilbordima se ne ističu kandidati, koji većinu sredstava u kampanji troše na televizijske reklame, i to u državama u kojima je ishod neizvestan.Mnogi već glasaliIako su izbori tek sutra, izborne ankete pokazuju da je 33 miliona Amerikanaca već glasalo, a 225 miliona ljudi ima pravo glasa. Politički analitičari kažu da veliki odziv na ranom glasanju u Koloradu, Nevadi i Virdžiniji ide u prilog Klintonovoj, dok je Tramp nešto bolji u centralnim državama.

UKRATKODmitrij MedvedevSVEJEDNO NAM JENijedna zemlja na svetu, pa ni Rusija, nije sposobna da utiče na rezultate izbora u Americi, izjavio je ruski premijer Dmitrij Medvedev.- Nije važno ko će biti na čelu administracije SAD - rekao je on.Melanija TrampMODEL BEZ RADNE VIZESupruga Donalda Trampa i manekenka iz Slovenije Melanija Tramp je, kao model u SAD, radila i pre nego što je dobila radnu vizu, piše AP. Oni tvrde da je ilegalno dobila 20.056 dolara za 10 poslova. Joahim GaukZABRINUT SAMNemački predsednik Joahim Gauk izrazio je zabrinutost zbog mogućnosti da u SAD pobedi Donald Tramp.- Njegova nepredvidljivost je razlog zabrinutosti - rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track