(VIDEO) PRVI GOVOR KLINTONOVE POSLE PORAZA: Ovo je bolelo i razočarana sam, ali čestitam Trampu
Foto: Reuters 9 11 2016

Poraz

(VIDEO) PRVI GOVOR KLINTONOVE POSLE PORAZA: Ovo je bolelo i razočarana sam, ali čestitam Trampu

Planeta -

Kandidatkinja demokrata Hilari Klinton, obratila se javnosti prvi put nakog poraza od Donalda Trampa, rekavši da je poraz bolan i razočaravajući.

17:55 - Nakon govora Klintonova se spustila među glasače kako bi im zahvalila na podršci.

17:54 - Klintonova je poručila da ima "još puno toga da se uradi" .

"Neka Bog blaslovi vas i Ameriku"

Foto Reuters
Foto Reuters

17:51 - Klintonova je poručila da će nastaviti da se bori za ono u šta veruje i da je vredelo.

"Želimo da nastavite tu borbu sad i do kraja života. A svim mladim ženama koje su učestvovale u ovoj kampanji poručujem da ne postoji ništa što me je učinilo ponosnijom, nego da budem vaš lider"

17:50 - "Hvala Bilu i mojoj porodici na nesebičnoj ljubavi koja mi znači više nego što se može zamisliti."

17:49 - Ona je poručila Baraku i Mišel Obami da će Amerika znati da im oda veliku zahvalnost koju zaslužuju.

"Hvala vam za vaše dostojanstveno vođstvo"

Foto Reuters
Foto Reuters

17:44 - "Ovo je bilo bolno i boleće još dugo vremena. Ali naša kampanja nikada nije bila za jednu osobu, već za zemlju koju volimo."

17:43 - "Prošle noći sam se obratila Donaldu Trampu i čestitala mu. Nadam se da će Tramp biti uspešan predsednik svim Amerikancima. Ovo nije rezultat koji smo želeli i žao mi je što nismo pobedili zbog vizija koje delimo za našu zemlju. Ali se osećam ponosno na ovu predivnu kampanju. Vi predstavljate najbolje od Amerike i biti vaš kandidat je najveća čast u životu", rekla je u prvom obraćanju Klintonova.

17:40 - Klintonova izašla na binu sa tačno sat vremena zakašnjena u pratnji muža i ćerke.

17:39 - U međuvremenu se PR Zastupničkog doma Kongresa republikanac Pol Rajan obratio se iz Džejnsvila po prvi put nakon pobede Donalda Trampa. Rekao je da je Tramp okrenuo politiku naglavačke i obećao mu saradnju.

17:26 - Konvoj vozila krenuo je ispred hotela u kojem je Klintonova odsela i probija se do hotela gde bi trebalo da održi govor.

17:26 - Tim Kejne, potpredsednički kandidat Hilari Klinton, obratio se javnosti rekavši da je jako ponosan na nju jer puno učinila za istoriju SAD-a.

17:25 - Iako je govor trebalo da počne u 10:30 časova po lokalnom vremenu, Klintonova kasni više od sat. Reporter CNN koji se nalazi ispred hotela izjavio je da se u hotelu još uvek postavlja razglas i da Klintonova, izgleda, nije predvidela ovaj govor.

16:35 - Klintonova bi trebalo da se obrati novinarima u 10.30 sati po lokalnom vremenu (16.30h) u Njujorker hotelu u Njujorku.

Klintonova je sinoć nazvala Donalda Trampa da mu čestita pobedu i to nedugo pošto je njen vođa kampanje Džon Podesta objavio da izbori nisu gotovi.

Foto Reuters
Foto Reuters

S druge strane, Tramp je imao prilično blag pobednički govor i čestitao je Hilari, ali i pozvao na saradnju.

(E.P.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track