TRAMPA ČUVAJU OVE IGRAČKE: Leteća Bela Kuća, torba za nuklearni napad, najskuplji auto na svetu...
Foto: Profimedia

TRAMPA ČUVAJU OVE IGRAČKE: Leteća Bela Kuća, torba za nuklearni napad, najskuplji auto na svetu...

Planeta -

"Predsednikova hitna torba" sadrži knjigu s nuklearnim opcijama, popis sigurnosnih bunkera u koje se predsednik može sakriti, uputstva za pokretanje nuklearnog napada...

Predsednik SAD-a, gde god se pojavi, ima najveću sigurnost. Na njega paze agenti tajne službe dok putuje u blindiranom Kadilaku ili leti u avionu koji nikada ne kasni.

Nakon prvog afroameričkog predsednika SAD-a, Baraka Obame, u Belu kuću će se useliti Donald Tramp. Obavljaće jedan od najtežih poslova na svetu. Na svim putovanjima čuvaće ga stotine agenata, a sa sobom će uvek imati i crnu kožnu torbu.

Predsednikova hitna torba” sadrži knjigu s nuklearnim opcijama, popis sigurnosnih bunkera u koje se predsednik može sakriti, uputstva za pokretanje nuklearnog napada i karticu s autentičnim kodovima za proveru predsednikovog identiteta. Do određnih lokacija predsednik SAD putuje u "letećoj Beloj kući", avionu Boing 747.

Reč je o letećoj tvrđavi koja raspolaže protivnuklearnim uređajima za sprečavanje delovanja nuklearne eksplozije i opremljen je najnovijom vojnom tehnologijom.

Zemljom se predsednik vozi najsigurnijim automobilom na svetu, Kadilakom 1, čija cena premašuje milion i po evra. Osim udobnosti koju automobil pruža, predsednik je u njemu zaštićen od hemijskih napada i oružja velikog kalibra.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja