(VIDEO, FOTO) DA SE NE ZABORAVI: Obeležena godišnjica masakra u Parizu u kom je pobijeno 130 ljudi!
Foto: Ljiljana Stanišić

Spomen ploče na stradalištima

(VIDEO, FOTO) DA SE NE ZABORAVI: Obeležena godišnjica masakra u Parizu u kom je pobijeno 130 ljudi!

Planeta -

PARIZ - Francuski predsednik Fransoa Oland i gradonačelnica En Idalgo, danas su obeležavajući godišnjicu napada na Pariz, otkrili dve spomen ploče u koncertnoj dvorani Bataklan, posvećene stradalima u tom napadu.

Kako prenosi AP, Bataklan je poslednje mesto koje su Oland i Idalgo posetili u okviru obeležavanja godišnjice napada džihadista 13. novembra 2015. godine, u kom je ubijeno 130 ljudi i ranjeno na stotine.

foto Ljiljana Stanišić
foto Ljiljana Stanišić

Oland i Idalog su posetili svako mesto koje je napadnuto 13. novembra 2015. godine, uključujući i stadion "Francuska" u pregrađu Pariza Sen Deniju, gde je otkrivena spomen ploča stradalom Manuelu Dijazu. Predsednik Francuske nije progovorio ni reč tokom komemoracije ispred stadiona "Francuska".

Govor je održao sin Manuela Dijaza koji je rekao da je njegov otac, rođeni Portugalac, dokaz da je integracija moguća i neophodna u borbi protiv stigmatizacije koja neke mlade ljude vodi u nasilje.

foto Ljiljana Stanišić
foto Ljiljana Stanišić

Britanski muzičar Sting je u subotu veče minutom ćutanja počeo koncert u pariskoj dvorani Bataklan u kojoj je pre godinu dana u terorističkom napadu poginulo 90 ljudi.

Najmanje devet osoba još se nalazi u bolnici zbog zadobijenih povreda, a više od 600 je zatražilo pomoć psihologa zbog pretrpljenih trauma. Islamska država preuzela je odgovornost za napad.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track