Najnovije vesti

(VIDEO) KRVOLOČNA SVETICA: Naručila omiljenu pesmu i krenula u krvavi pohod!
Foto: Printscreen Yt

masakr na svadbi

(VIDEO) KRVOLOČNA SVETICA: Naručila omiljenu pesmu i krenula u krvavi pohod!

Planeta

Policija u Indiji je raspisala poternicu za samoproglašenom svetom ženom Sadhvom Devom Takur, koja se nalazi u bekstvu pošto je na svadbenom slavlju ubila jednu i ranila tri osobe.

Nedavno objavljen snimak incidenta sa jednog venčanja na severu Indije pokazuje kako 27-godišnja Sadhvi i njena pratnja pucaju u vazduh iz sačmare i pištolja na podijumu za igru. Lokalni mediji preneli su svedočenje prestravljenih gostiju, koji su svedočili da je Sadhvi tražila od DJ-a a da pusti njenu omiljenu pesmu, a onda je na zaprepašćenje svih prisutnih počela da puca.

Porodice mlade i mladoženje su molile pomahnitalu ženu da stane, ali ona se potpuno oglušila o njihove molbe. Pucnjava je prestala tek kada je nastao opšti metež na svadbi, jer su zalutali meci ubili mladoženjinu 50-godišnju tetku, a troje gostiju teško ranili.

Haos koji su izazvali Sadhvi i njena pratnja su iskoristili da pobegnu, pa je policija raspisala poternicu za sedam osoba koji su optuženi za ubistvo.Ovo nije prvi put da se u medijima Sadhvi Takur, čije ime na hindu jeziku znači sveta ili božja žena, pominje u negativnom kontekstu. Prošle godine policija je optužila za širenje verske mržnje, jer je zagovarala sterilizaciju hrišćana i muslimana u Indiji.

"Populacija hrišćana i muslimana se povećava svakog dana. Zbog toga bi indijska vlada trebalo da donese zakon kojima bi se ograničio broj njihove dece. Trebalo bi da budu sterilisani kako ih ne bi bilo previše", izjavila je na jednom stranačkom skupu.

Sadhvi je rođena u oblasti Karnal, a pre nekoliko godina osnovala je sopstveni hram u svom selu. Samoproglašena sveštenica ne može da se pohvali sa previše sledbenika, koji uglavnom dolaze iz redova lokalnog stanovništva.

Tamošnji novinari opisuju je kao osobu željnu medijske pažnje, koja ne krije ljubav prema zlatnom nakitu i oružju.

Njen brat vodi Fejsbuk stranicu na kojoj je Sadhvi predstavljena kao direktorka fondacije “Deva Indija”, koja se predstavlja kao nacionalistička organizacija. Ona je član stranke Hindu Mahasabha, ali Sadhvino ponašanje bilo je previše ekstremno čak i za prilično radikalnu partiju.

"Lično sam se zalagao da ona postane potpredsednica, ali zbog njenih fotografija sa oružjem odlučili smo da je isključimo iz članstva", izjavio je jedan od čelnika te stranke.

(Tajms of Indija)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...