PROCURILA NAJVEĆA TAJNA Trampov saradnik slučajno otkrio planove za bezbednost novog predsednika SAD
Foto: Reuters

TRENUTAK NEPAŽNJE

PROCURILA NAJVEĆA TAJNA Trampov saradnik slučajno otkrio planove za bezbednost novog predsednika SAD

Planeta -

Kris Kobah, jedan od bliskih saradnika Donalda Trampa, u trenutku nesmotrenosti otkrio je javnosti plan za realizaciju programa Donalda Trampa

Kobah je slučajno otkrio upravo one delove plana zbog kojih je javnost bila najviše zabrinuta, a to su deportacija migranata, izgranja zida na granici sa Meksikom i zabrani ulazaka muslimana u SAD.

Kobah je na fotografisanje posle sastanka sa Trampom u nedelju izašao sa dokumentima u ruci, koje su praktično svi prisutni mogli da vide. Fotoreporteri zabeleži su susret, ali i ono što se kasnije ispostavilo kao mnogo interesantnije- fascikla u Kobahovim rukama.

U ovim dokumentima je po odeljcima i tačkama ukratko opisano kao bi Trampova predizboran obećanja bila realizovana ukoliko bi Kobah došao na mesto za koje konkuriše.

Evo šta je zapravo napisano u njegovim dokumentima:

Prvi odeljak koji su pristutni novinari uspeli da uslikaju stoji pod nazivom, "Zabrana ulaska potencijalnim teroristima" prema kome bi se napravio poseban sistem praćenja i registracije osoba koje dolaze ili potiču iz zemlja koje se smatraju visokorizičnim kada je reč o terorizmu.

U istom odeljku, kao druga stavka, navodi se i obavezno ispitivanje stranih državaljana (kako je navedeno u tekstu "ekstremno ispitivanje") o temama kao što su da šerijatski zakon, džihad, jednakost muškaraca i žena i poznavanje ustavnih odredaba SAD.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Treća stavka u ovom odeljku je "smanjenje prihvatanja izbeglica iz Sirije na nula, pozivanjem na zakon o izbeglicama iz 1980. godine".

U drugom odeljku po tačkama predstavljen je plan za deporatciju kriminalaca koji su osuđivani, a stranog su porekla o čemu je Tramp govorio tokom kampanje. Takođe, plan predviđa izgradnju 1.989 milja dugog zida na granici sa Meksikom, što je takođe jedno od Trampovih obećanja.

Kobah je inače bio jedan od autora Nacionalnog sistema za registraciju lica koja ulaze ili izlaze iz zemlje (NSEERS) koji je uspostavljen posle terorističkih napada 11. septembra 2001. godine.

TRAMP NIKAD POPULARNIJI U AMERICI: Sve više ljudi ima povoljno mišljenje o njemu

(Salon)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track