SPREMNI DA SRAVNE ISLAMISTE SA ZEMLJOM: Sirijska vojska oformila novi jurišni korpus dobrovoljaca
Foto: AP, 10.03.2016.

Konačni obračun

SPREMNI DA SRAVNE ISLAMISTE SA ZEMLJOM: Sirijska vojska oformila novi jurišni korpus dobrovoljaca

Planeta -

Sirijska vojska je saopštila da je oformila nove korpuse doborovoljaca koji će se pored, regularnih vojnika boriti protiv terorizma.

"Kako bi se podržale oružane snage i ispunila želja naroda da se spreče teroristički napadi jednom za svagda u Sirijskoj arapskoj republici, komanda je je osnovala Peti jurišni korpus dobrovoljaca", navodi se u saopštenju.

Svi koji su želeli da se upuste u "finalnu borbu protiv terorizma" pozvani su da se prijave. Kada je Rusija započela pre godinu dana svoju vojnu intervenciju u Siriji, osnovan je Četvrti antiteroristički korpus.

Inače, sirijska vojska je optužila pobunjenike u Istočnom Alepu da prisvajaju hranu i druge zalihe, pozivajući da ih distribuiraju.

Alep, Foto: AP
Alep, Foto: AP

(VIDEO) SPREMAN FINALNI UDARAC NA TERORISTE U ALEPU Asadova vojska opkolila grad, samo čekaju signal

UN, koje inače ne mogu da priđu tom području od jula, saopštile su 10. novembra da su humanitarni radnici podelili poslednje zalihe hrane.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vojska je takođe pozvala pobunjenike da puste civile da napuste grad koridorima koje kontroliše vlada. Međutim, meštani se plaše da koriste te rute zbog snajpera i bombardovanja.

(Skynews)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track