Najnovije vesti

(VIDEO) DRUŠTVENE MREŽE PROKLJUČALE: CNN usred programa pustio kajron DA LI SU JEVREJI LJUDI
Foto: Printscreen CNN

Uvredili Jevreje

(VIDEO) DRUŠTVENE MREŽE PROKLJUČALE: CNN usred programa pustio kajron DA LI SU JEVREJI LJUDI

Planeta

Američka televizija Si-En-En (CNN) i njen voditelj Džejk Tejper izvinili su se gledaocima zbog kajrona na kojem je pisalo pitanje "Da li su Jevreji ljudi?".

Tejper je rekao da je bio "užasnut" kada ga je ugledao tokom svoje emisije. Naime, uvredljivi kajron sa rečima "osnivač grupe alternativne desnice postavlja pitanje da li su Jevreji ljudi?", koje se pripisuju američkom nacionalisti Ričardu Spenseru, pojavio se dok su učesnici emisije razgovarali o tome da li Donald Tramp treba da osudi takve izjave.

CNN je izdao saopštenje rekavši da je natpis bio "loša procena" i da veoma žali zbog toga, prenosi AP.

Jedan od novinara koji je učestvovao u programu Met Vajzer iz Boston glouba kaže da je nakon incidenta bio bombardovan porukama u kojima ga ljudi nazivaju nacistom zato što se kajron pojavio iznad njegove slike i naveo ljude da pomisle da je on rasista i nacionalista.

Društvene mreže su eksplodirale. "CNN prošle nedelje: da li muslimane treba registrovati? Danas: da li su Jevreji ljudi? Sutra: da li žene treba da glasaju? Sledeće nedelje: da li bi ropstvo spaslo ekonomiju?", revoltirano piše jedan korisnik. Evo još nekih komentara:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...