U VELIKIM GUBICIMA: Alitalija gasi i do 2.000 radnih mesta
Foto: Reuters

Otpuštanja

U VELIKIM GUBICIMA: Alitalija gasi i do 2.000 radnih mesta

Planeta -

Italijanska avio-kompanija "Alitalija" bi mogla da ugasi do 2.000 radnih mesta, jer se većinski akcionar "Etihad ervejz" zalaže za sveobuhvatne promene kako bi preokrenuo sudbinu tog gubitaša, tvrde izvori upoznati sa situacijom.

"Alitalija" bi, takođe, mogla da prizemlji najmanje 20 aviona kako bi smanjila neprofitablne letove na domaćim i regionalnim rutama gde ima jaku konkurenciju u vidu niskotarifnih rivala i železnica velike brzine, prenosi Rojters.

"Italijanska avio-kompanija će verovatno i u naredne dve do tri godine biti u gubicima, čak i ako sprovede program otpuštanja šestine radne snage ", tvrdi jedan neimenovani izvor.Rukovodstvo "Alitalije" sada razmatra nekoliko opcija za povećanje prihoda, a medju njima je i mogućnost otpuštanja između 700 i 2.000 radnika od ukupno 12.700.

Etihad je 2014. godine uložio 560 miliona evra u "Alitaliju", u okviru šireg paketa pomoći toj avio-kompaniji u vrednosti od 1,76 milijardi evra i u nastojanju da proširi svoje prisustvo u Evropi. Tada je obećao da će se "Alitalija" vratiti na staze profitabilnosti do 2017. godine.

GDE ĆE SVI TI LJUDI? Kanadski Bombardije otpušta 7.500 radnika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja