Najnovije vesti

NOVA IMENOVANJA: Tramp odabrao još dva člana budućeg tima, evo ko su oni
Foto: Reuters

Pomoćnica savetnika za nacionalnu bezbednost i pravni savetnik Bele kuće

NOVA IMENOVANJA: Tramp odabrao još dva člana budućeg tima, evo ko su oni

Planeta
12:58h

Novoizabrani predsednik SAD Donald Trmp imenovao je danas iskusnu republikanku na mesto pomoćnice savetnika za nacionalnu bezbednost i glavnog pravnog savetnika Bele kuće, dok i dalje ostaje misterija oko izbora novog šefa američke diplomatije.

Katlin Troja Makfarland, Kej-Ti (KT po inicijalima), biće pomoćnica savetnika za nacionalnu bezbednost, za koga je Tramp imenovao bivšeg generala Majkla Flina, a advokat u Trampovoj kampanji Donald MakGan imenovan je za glavnog pravnog savetnika Bele kuće, objavio je tranzicioni tim novoizabranog predsednika.

Tramp međutim održava neizvesnost oko budućeg državnog sekretara dok provodi produženi praznični vikend na svom imanju na Floridi za Dan zahvalnosti. Zbog tog porodičnog praznika koji se slavi poslednjeg četvrtka u novembru, SAD se sasvim zaustave i tog dana, i sve do kraja vikenda.

Zato se ne očekuje nikakvo značajnije imenovanje pre ponedeljka, rekao je portparol Trampa danas novinarima, dok se borba oko budućeg državnog sekretara zahuktala.

Rivalske frakcije američke Republikanske partije ušle su u oštru i javnu bitku oko budućeg šefa diplomatije, radi uticaja na novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa.

U nadmetanju za budućeg državnog sekretara su s jedne strane pristalice Mita Romnija, a s druge strane Rudija Đulijanija, piše Njujork tajms.

KT Makfarland ima više decenija iskustva u oblasti bezbednosti. Bila je asistentkinja Henrija Kisnindžera kada je on bio savetnik za nacionalnu bezbednost, a ona studentkinja početkom 1980-ih, a zatim je radila u Ministarstvu odbrane za vreme predsedništva Ronalda Regana i bila portparolka Pentagona, zadužena za pisanje govora tadašnjeg ministra Kaspara Vanjbergera (1982-1985).

Poslednjih godina je analitičarka, specijalistkinja za nacionalnu bezbednost na Televiziji Foks Njus.

(VIDEO) TRAMP NAPRAVIO ISTORIJSKI IZBOR: Odabrao ženu za ambasadora u UN prvi put u istoriji SAD

PROCURILA NAJVEĆA TAJNA Trampov saradnik slučajno otkrio planove za bezbednost novog predsednika SAD

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...