SAM SEBE UZDIŽE NA NEBESA: U privatnom hramu Porošenka pronašli fresku sa njegovim likom
Foto: Facebook/Юрий Касьянов

U kapeli u okviru kuće

SAM SEBE UZDIŽE NA NEBESA: U privatnom hramu Porošenka pronašli fresku sa njegovim likom

Planeta -

Ukrajinski novinar i volonter Jurij Kasjanov obratio se predsedniku zemlje Petru Porošenku, zatraživši od njega odgovore na niz nezgodnih pitanja.

Kada će se završiti rat u Donbasu, zašto predsednik, kao što je ranije obećao, nije prodao svoje kompanije i da li je na crkvenoj fresci prikazan Porošenko kao rimski patricije, bila su neka od pitanja.

"Negde pored ove slike leži zlatni hleb“, napisao je Kasjanov na Fejsbuku. Prema njegovim podacima, freska je naslikana u kapeli ukrajinskog predsednika u okviru njegove kuće.

Govoreći o zlatnom hlebu, Kasjanov je mislio na poznati juvelirski rad — zlatni hleb, koji je bio poklonjen svrgnutom predsedniku Ukrajine Viktoru Janukoviču. Nakon državnog puča taj predmet su mediji stalno koristili kao dokaz raskošnog načina života bivšeg predsednika. On je kasnije ukraden iz Janukovičeve rezidencije.

O samoljublju ukrajinskih činovnika već odavno kruži legenda. Na tom polju najviše se istakao državni tužilac zemlje Viktor Pšonka. Nakon prevrata pristalice Majdana su u njegovoj kući otkrile dve slike: na jednoj od njih Pšonka je bio predstavljen kao rimski vojskovođa Julije Cezar, a na drugoj kao Napoleon. Pšonka „Napoleona“ su na toj slici okruživali zamenici državnog tužioca.

(Sputnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track