(FOTO) STRAŠNA ISPOVEST UDOVICE IZ MJANMARA: Ubili su mi osmomesečnu bebu na muževim rukama
Foto: Anadolija

Grozno

(FOTO) STRAŠNA ISPOVEST UDOVICE IZ MJANMARA: Ubili su mi osmomesečnu bebu na muževim rukama

Planeta -

Dilfurčahan Rahimula (25), jedna od hiljadu muslimanki koje su nedavno morale da pobegnu u Bangladeš, nakon operacije koju je pokrenula vojska Mjanmara u pokrajini Arakan, ispričala je tešku životnu priču koja je zadesila.

"Mog supruga Rahimulaha i našu osmomesečnu bebu Muhameda Jasira su zarobili vojnici dok su pokušavali da pobegnu. Moj brat je video da su mi muža i sina ubili u zatvoru. Brata su mi kasnije pustili, nakon što je poludeo", rekla je Dilfurčahan, koja je živela u selu Borgozibil nedaleko od grada Mondu u Arakanu.

Ova žena, majka troje dece, koja se bavila poljoprivredom, za Anadoliju je ispričala da Vlada Mjanmara muslimane Arakana tretira kao teroriste.

"Zato su pre devet dana njihovi vojnici izveli napad helikopterom na naše selo. Pre nego što smo i shvatili šta se ustvari dešava, vojnici su ubijali ljude. Odsecali su glave ljudima koje bi uhvatili. Tom prilikom su bombardovali selo, a i našu kuću. Sve su spalili i uništili. Počeli smo da bežimo, kad smo videli šta se dešava", rekla je ova žena, dodajući da je uspela da pobegne sa četvorogodišnjom ćerkom i dvogodišnjim sinom, dok su joj muž i drugi sin doživeli tragičnu sudbinu.

Foto Anadolija
Foto Anadolija

Ispričala je da su joj vojnici ubili i strica tako što su ga šutirali i zgnječili glavu, dok je u selu uhapšeno 25 muškaraca.

Naglasila je da je zajedno s drugim ljudima uspela da pobegne iz sela a na kraju završila u Bangladešu.

"To je bilo vrlo opasno i teško putovanje. Išli smo šumom sve do granice s Bangladešom. Tu su nam pomogli ljudi iz Arakana, pa smo malim čamcima uspeli da pređemo reku, odnosno granicu", kazala je Dilfurčahan, dodajući da je tako uspela da spasi dvoje dece i sebe.

Na kraju je objasnila da su uslovi života u Bangledešu vrlo teški, posebno naglasivši kako joj je teško živeti samoj s dvoje bolesne dece, pa je svim dobrim ljudima uputila apel za pomoć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track