NA NJIH SUMNJA SKOTLAND JARD: Porodica pokojnog pedofila povezana sa otmicom male Medlin
Foto: Youtube/Printscreen

Hoće li se ikada saznati istina

NA NJIH SUMNJA SKOTLAND JARD: Porodica pokojnog pedofila povezana sa otmicom male Medlin

Planeta -

Često sam viđao nepoznati automobil parkiran ispred kuće. Neko je bio unutra i imao sam osećaj da nas promatra, opisao je Vejn Hevlet događaje od prošlog leta ispred porodičnog doma u Telfordu u Engleskoj.

Sina osuđivanog pedofila Rejmonda Hevleta pratila je policija. Sumnjalli su da je njegov otac, koji je 2010. umro od raka u 65. godini, bio umešan u otmicu tada trogodišnje Medlin Meken. Devojčica je nestala iz letovališta Praija da Luz u Portugalu. Pokojni Rejmond u to vreme živeo je u susedstvu vile u kojoj je odsela porodica Meken.

Detektivi Skotland Jarda su, osim sina Vejna, neko vreme pratili i pokojnikovu bivšu suprugu Marijanu, koja živi u Nemačkoj, ali i njeno petoro dece, od kojih je dvoje i danas u Portugalu.Pedofil Hevlet za vreme života negirao je povezanost s otmicom, ali pre smrti sinu je ostavio pismo u kojem je tvrdio kako su Medlin oteli po narudžbi belgijske bande.

Policija sumnja da je devojčica, koja bi danas imala 13 godina, završila u pedofilskom lancu koji vode ozlogašeni kriminalci na relaciji Belgija - Maroko.

"Proveravali smo jesu li članovi porodice Hevlet na bilo koji način povezani s bandom, ali zasad za to nemamo nikakvih dokaza", rekao je izvor blizak Skotland Jardu.

Policija je nedavno dobila dodatnih 95.000 funti za istraživanje nestanka britanske jevojčice, za koju roditelji i danas veruju da je živa.

MALA MEDLIN VIĐENA U PARAGVAJU: Pojavio se oglas čoveka koji tvrdi da zna gde se nalazi

"Potpuno su promašili. Bacaju novac u vetar. Odmah sam rekao istražiteljima sve što znam. Niko iz moje familije nema veze s otmicom', izjavio je sin Vejn.

Pokojni pedofil Rejmond Hevlet u zatvoru je bio tri puta - 1972. zbog silovanja 12-godišnjakinje koju je namamio u svoj automobil i onesvestio je udarivši je kantom razređivača, šest godina posle dobio je 4-godišnju kaznu zbog pokušaja silovanja 14-godišnjakinje, a treći put iza rešetaka je proveo šest godina zbog otmice 14-godišnjakinje uz pretnju nožem.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track