GLAMUROZAN ŽIVOT I TRAGIČNA SMRT RUSKE LEDI DI: Živela kao princeza, a onda se desila kobna nesreća
Foto: Printscreen Instagram

IMALA JE SAMO 19 GODINA

GLAMUROZAN ŽIVOT I TRAGIČNA SMRT RUSKE LEDI DI: Živela kao princeza, a onda se desila kobna nesreća

Planeta -

Samo maleni komad ograde i otkinuta registarska tablica koji su ležali odbačeni na putu ostali su kao tragovi strašne nesreće koja se desila 24. novembra na jezeru u Luganu.

Ronioci su tog jutra izvukli BMW sa dna jezera a u njemu su ležala dva mlada beživotna tela.Oko tri noću, na strmoj krivini u Švajcarskoj, pored mesta Kastanjolo, u nesreći bez svedoka život je izgubila Dijana Lebedeva, ruska Ledi Di. Unuka političkog zatvorenika, tajkuna i Putinovog neprijatelja Platona Lebedeva imala je samo 19 godina. Devojka je bila, kako su je opisali novinari, najsjajnija zvezda ruskog džet seta i kraljica društvenih mreža. Nije trebalo puno pa da krenu teorije zavere.

Foto: Printscreen INstagram
Foto: Printscreen INstagram

Šta je radila u automobilu usred noći, kuda je išla, zašto je poginula? Da li je bila reč o nekoj noćnoj trci po kojima su mladi ruski bogataši u Švajcarskoj poznati? Imaju li Putin i Lebedev neke neraščišćene račune? Gde su svjedoci? I ko je, pobogu, bio za volanom?

Dijana Lebedev rođena je 1997- iste godine kad je Ledi Di poginula u saobraćajnoj nesreći u tunelu u Parizu, a prijatelji su je navodno upozoravali na to da se ne koristi nadimkom ruska Ledi Di da joj to ne bi donelo nesreću. A onda je 19 godina kasnije i sama skončala u nesreći iza koje se vuku repovi. Kao i prava Ledi Dijana.

Foto: Printscreen Instagram
Foto: Printscreen Instagram

Za volanom je bio četiri godine stariji Azer Jagubov, sin Mahira Jagubova, nekadašnjeg šefa ruskog ogranka Azerbajdžanske nacionalne avio-kompanije i rođak visokog zvaničnika u ruskoj vladi. Suprotno napisima u tabloidima, njih dvoje nisu bili par. Sada se priča da je Azer možda bio pod uticajem opijata, da je bio nekoncentrisan, da je vozio prebrzo.

Neki idu tako daleko da se priča i o namernom sletanju s puta, da su to oboje htjeli. Ali, razlog se ne nazire. Puno je teorija - kaže njihov prijatelj.

"Kad sam prvi put upoznao Dijanu, nisam imao pojma ko je. Tek kad su mi kasnije rekli i kad sam joj pogledao profil na Instagramu shvatio sam ko je ona", kaže.

Foto: printscreen Instagram
Foto: printscreen Instagram

I Azer i Dijana već su godina živeli u Švajcarskoj i oboje su, prema pisanju medija, imali dvojno državljanstvo. Dijana je završila srednju u Rozenbergu, a Jagubov prestižni TASIS inače smešten u Vili Di Nobili iz 17. vekaa. Školarina tamo iznosi 70 hiljada evra godišnje, a školu svake godine priušti oko 650 dece iz 50 zemalja u dobi od 4 do 18 godina. U takvim školama zapravo nastaje nova svetska elita.

Kobne večeri Dijana, koja je posle završetka srednje uzela jednogodišnju pauzu, odlučila je da poseti društvo u Luganu... i nikad se više nije vratila kući. Prema oceni istražitelja, automobil je s puta sleteo velikom brzinom jer se nije survao niz liticu nego je odleteo deset metara u samo jezero Lugano.

Njen deda Platon dobro je poznat ruski biznismen. Odslužio je 11 godina u zatvoru zbog optužbi da je izbegavao porez, da je prao novac i da je u dva odvojena slučaja izvršio finansijsku prevaru.

Foto: printscreen Instagram
Foto: printscreen Instagram

Postoji i druga teorija o njihovoj smrti, po kojoj je reč bila o noćnoj trci, po kojima su Rusi u Švacarskoj već dobro poznati, iako u njihovom društvu ovakav scenarijo svi odbacuju.

"Moram reći da društvo u kojem su se Dijana i Azer kretali, iako je moglo i voelo da troši, nikad nije išlo u neke ekscese. Nisu bili najuzorniji studenti, ali ispite su uglavnom polagali u roku. Naravno, dostupan im je luksuz o kome mi možemo samo da sanjamo. Dijana je stvarno bila simpatična osoba i vrlo duhovita. Ok, živela je kao princeza, što se vidi po njenom Instagram profilu, ali nisam stekao utisak da su se nekome želeli da se dokazuju, kaže njihov prijatelj s fakulteta.

Foto: printscreen Instagram
Foto: printscreen Instagram

Jedno je sigurno, sve što je bilo ekstravagantno za Švajcarce, u Moskvi je bilo posve normalno. Uostalom, Instagram je pun profila s decom ruskih bogataša: šampanjac, Ferariji, poziranje u Dubaiju, s kalašnjikovima, u bazenima na vrhovima nebodera, poziranje s tigrovima kućnim ljubimcima, skupi satovi i unikatni odevni predmeti poznatih dizajnera... njima je to bio samo još jedan normalan dan.

"Koliko su novca imali, Dijana i Azer zapravo su ostali normalni. I o novcu nikad nisu pričali", kaže prijatelj.

(Jutarnji)

TRAGIČNA SMRT RUSKE LEDI DI: Unuka Putinovog protivnika poginula u teškoj nesreći u Švajcarskoj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track