DŽONSON ISMEJAO TEREZU MEJ ZBOG KOŽNIH PANTALONA: Naša premijerka je kosmopolita pa nosi lederhozne
Foto: Reuters

Sprdanje

DŽONSON ISMEJAO TEREZU MEJ ZBOG KOŽNIH PANTALONA: Naša premijerka je kosmopolita pa nosi lederhozne

Planeta -

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson javno je ismejao premijerku Terezu Mej, rekavši desetinama stranih ambasadora da je ona toliko kosmopolitski nastrojena da nosi kožne pantalone kao što su nemačke lederhozne, javlja danas Rojters.

Džonson se našalio u vezi sa odlukom premijerke da se fotografiše u modernim kožnim pantalonama za koje britanski mediji navode da su koštale 995 funti.

"Mi smo toliko velike kosmopolite da pijemo više šampanjca i italijanskog penušavog vina i kupujemo više nemačkih automobila od svih drugih, a naša divna premijerka nosi lederhozne", rekao je on, koristeći nemačku reč za tradicionalne alpske kožne bermude.

Džonson je istakao da Britanija neće okrenuti leđa svetu nakon što izađe iz Evropske unije, opisavši svoju zemlju kao kosmopolitskog potrošača uvozne robe.

"Nikad nam nije dosta uvoza. Kupujemo ogromne količine robe, posebno od naših prijatelja u EU, što ćemo i nastaviti da činimo i kada postignemo čuveni trgovinski sporazum", naveo je šef britanske diplomatije.

On je, ponovo se našalivši, rekao i da je Britanija čak uspela da u SAD "izveze" zagovornika Bregzita Najdžela Faraža, koji je prijatelj sa novoizabranim predsednikom SAD Donaldom Trampom.

Kožne pantalone Tereze Mej su, inače, izazvale političku polemiku u Britaniji nakon što se ona pre dve nedelje u njima fotografisala za intervju "Sandej tajmsu" u svom domu.

Njene pantalone, za koje britanski mediji tvrde da koštaju 995 funti, potom je komentarisala bivša ministarka obrazovanja Niki Morgan iz Konzervativne partije, dodavši da su torijevci pantalone "primetili i diskutovali o njima".

"Ja nemam kožne pantalone. Mislim da nikada nisam toliko potrošila ni na šta drugo sem na svoju venčanicu", rekla je Morgan, dodavši da joj je uvek na umu bilo kako da takav trošak objasni narodu, preneo je Bi-Bi-Si.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track