Paravojna grupa blokirala aerodrom u Tripoliju
Foto: REUTERS

Tenkovi pored piste

Paravojna grupa blokirala aerodrom u Tripoliju

Planeta -
Pripadnici Brigade al Avfea, iz grada Tarhune, 80 kilometara jugoistočno od Tripolija, opkolili aerodromsku zgradu i traže oslobađanje jednog od svojih vođa

TRIPOLI - Jedna libijska paravojna grupa blokirala je međunarodni aerodrom u Tripoliju, zbog čega su letovi otkazani ili preusmereni na obližnji vojni aerodrom, javio je Rojters.

Zvaničnik službe bezbednosti rekao je da su pripadnici Brigade Al Avfea, iz grada Tarhune, 80 kilometara jugoistočno od Tripolija, opkolili aerodromsku zgradu i traže oslobađanje jednog od svojih vođa, za koga kaže da je juče nestao.

"Situacija na aerodromu je veoma napeta i tenkovi su postavljeni oko zgrada. Nikome nije dozvoljeno da uđe u zgradu", izjavio je zvaničnik, koji nije želeo da bude imenovan.

Carinski službenik na aerodromu rekao je da su svi odlasci aviona otkazani, dok se letelice koje pristižu preusmeravaju na vojni aerodrom Mitiga.

Portparol vladajućeg Nacionalnog prelaznog saveta Muhamed al-Harizi izjavio je da su vođu Brigade Al Avfea, pukovnika Abua Oegejlu al-Hebejšija, oteli nepoznati naoružani pobunjenici dok je kasno sinoć putovao između Tarhune i Tripolija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track