(FOTO,VIDEO) SIRIJSKI POBUNJENICI BEZ MILOSTI: Zapalili autobuse za evakuaciju bolesnih i ranjenih
Foto: Reuters 16 12 2016

Strahote rata

(FOTO,VIDEO) SIRIJSKI POBUNJENICI BEZ MILOSTI: Zapalili autobuse za evakuaciju bolesnih i ranjenih

Planeta -

Sirijski pobunjenici zapalili su danas nekoliko autobusa kojima je trebalo da iz dva sela pod kontrolom vladinih snaga u provinciji Idlib budu evakuisani bolesni i ranjeni civili, preneo je Bi-Bi-Si.

Kako je navedeno, kolona autobusa kretala se ka selima Foa i Kefraja, naseljenim uglavnom šiitima, koja kontrolišu pobunjenici.

Sirijska vojska naredila je da se civilima omogući da napuste šiitska sela kako bi se nastavila evakuacija iz istočnog Alepa, na koju još čeka više hiljada ljudi.

Foto Reuters
Foto Reuters

Prvobitni plan evakuacije civila i pobunjenika iz istočnog Alepa propao je u petak, zbog čega je veliki broj ljudi ostao na lokacijama duž evakuaciione rute bez hrane i skloništa.

Foto Reuters
Foto Reuters

Uprkos odlaganjima zbog neslaganja oko novog plana evakuacije, kolone autobusa krenule su danas ka istočnom Alepu i selima pod kontrolom sirijske vojske u Idlibu.

Sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava saopštila je ranije danas da su pripadnici pobunjeničke grupe Džabhat Fatah al-Šam, nekadašnjeg Fronta Al Nusra, spečile autobuse da udju u sela Foa i Kefraja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track