NAJGORA AVIO-KOMPANIJA NA SVETU: Ovim severnokorejskim avionom definitvino ne želite da se vozite!
Foto: Printscreen YT

Let s jednom zvezdicom

NAJGORA AVIO-KOMPANIJA NA SVETU: Ovim severnokorejskim avionom definitvino ne želite da se vozite!

Planeta -

Er Korjo je severnokorejska avio-kompanija i već duže vreme čvrsto drži neslavnu titulu najgore putničke kompanije na svetu.

Skajterks, stranica na kojoj korisnici mogu da ostavljaju recenzije posle putovanja, ima samo jednu kompaniju s jednom zvezdicom i reč je upravo o Er Korjou.

Entuzijasti okupljeni u grupi Džast Plejns odlučili su da snime svoje iskustvo putovanja najgorim putničkim avio-prevoznikom na svetu.

Er Korjo osnovan je krajem 1955. godine, a praktično svi avioni njihove flote proizvedeni su još u sovjetskom savezu. Njihovi avioni lete na nekoliko ruta unutar Severne Koreje, a prema inostranstvu imaju samo četiri odredišta. Tri su u Kini: Šangaj, Peking i Šengjang, dok je četvrto odredište u Rusiji i reč je o sibirskoj luci Vladivostoku.

Svi putnici pre poletanja dobiju poslednje izdanje Pjongjang Tajmsa, nedeljnika na francuskom i engleskom namenjenog stranim posetiocima Severne Koreje, piše Biznis Insajder. Pjongjang Tajms propagandna je štampana i severnokorejski diktator Kim Džong Un česti je gost na njihovim naslovnicama.

KIM DŽONG JE IZMISLIO HAMBURGER: Odgovori ove studentkinje najbolje opisuju Severnu Koreju

Sigurnosna upozorenja redovna su pojava na svim putovanjima, ali kako je jedan putnik ispričao, čak i u 2014. godini su puštali snimke na kojima hvale velikog vođu Kim Džong Ila koji je umro tri godine ranije. Stjuardese su nekad oblačile jarko crvene uniforme kako bi se slagale s crvenim poljima na zastavi Severne Koreje. Danas je to malo promenjeno, pa imaju nešto modernije uniforme u plavim bojama.

Putnicima je zabranjeno snimanje svega što se događa u samom avionu, ali neki se ipak usude da prekrše severnokorejske zakone. Tokom čitavog leta, putnicima se puštaju propagandni snimci, umesto uobičajenih filmova ili serija.

(VIDEO) KIM DŽONG UVEO RADNE AKCIJE ZA OSNOVCE: Pogledajte kako crnče po ceo dan!

"Stjuardese radije popravljaju šminku nego što obraćaju pažnju na putnike, ali čak i njih sam radije gledao nego očajnu propagandu koju su nam puštali tokom leta", napisao je jedan razočarani putnik.

Usprkos svemu, Er Korjo ima i neke pozitivne strane, barem sudeći prema izjavama nekih putnika. Nikad ne kasne i nikad nemaju previše putnika, a od 1983. godine nisu imali smrtonosnih nesreća, barem ih nisu objavili javnosti.

Možda i najveća njihova prednost je što samo dve kompanije lete u Severnu Koreju. Jedna je spomenuti Er Korjo, a druga je kineska nacionalna kompanija Er Čajna. Nekada je ruski Eroflot prevozio putnike iz Kabarovska, ali pre nekoliko godina su i oni odustali od takvog poduhvata.

(Express.hr)

OTVARA SE HOTEL SUDNJEG DANA: U Kimovoj zgradi od 750 milona dolara snimljena misteriozna aktivnost

KAD SE KIM DŽONG NAPIJE SVI STRAHUJU: Probudio se ujutru iznenađen i pitao Zašto svi oko mene plaču?

VIDEO KIMOVI LOGORI SMRTI Ovde siluju, muče i ubijaju svakog ko se suprotstavi severnokorjeskom vođi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track