NEMAČKA DESNICA: Bezbožnici će ponoviti napad kao ovaj u Berlinu, Nemačka nije bezbedna država!
Foto: AP

Ugrožena država

NEMAČKA DESNICA: Bezbožnici će ponoviti napad kao ovaj u Berlinu, Nemačka nije bezbedna država!

Planeta -

Desničarska Alternetiva za Nemačku (AfD) oglasila se povodom tragedije u Berlinu izjavom da Nemačka više nije bezbedna i da je napadnuta njena hrišćanska tradicija.

"Teror je stigao među nas. Radikalni islamistički teroristi napali su nas usred Nemačke. Kamion težak nekoliko tona namerno je usmeren u gomilu ljudi. Desetine ljudi koji su se radovali Božiću i želeli da slave ili su zdrobljene ili teško povređene", rekla je šefica AfD Frauke Petri.

"Ne možemo više imati iluzija. Okruženje u kom se takvi zločini razvijaju je sistematično uvoženo ovde proteklih godinu i po. Ovo nije izolovani incident i dogodiče se opet. Pogledajte Francusku. Božićni sajam nije slučajna meta, to je napad na našu slobodu i naš način života, ali i na hrišćansku tradiciju. Nemačka je podeljena oko pitanja imigracije. Ali, terorizam će nas približiti - ovi teroristi su bezbožni ljudi", rekla je ona i ponovila da traži kontrolu granica.

Petrijeva upozorava na to da džamije u kojima se propoveda džihad moraju da budu zatvorene i smatra da će svi muslimani koji vole svoju državu pozdraviti taj potez.

"Nemačka više nije bezbedna država i dužnost kancelarke je da vam to kaže. Ali ona to neće učiniti", kazala je Petrijeva.

(Gardijan)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track