PAKISTANAC UHAPŠEN U BERLINU NEGIRA KRIVICU: Policiji stalno   ponavlja da nije vozio kamion!
Foto: Printscreen Die Welt

obrt

PAKISTANAC UHAPŠEN U BERLINU NEGIRA KRIVICU: Policiji stalno ponavlja da nije vozio kamion!

Planeta -

Nemački ministar unutarnjih poslova Tomas de Maiciere tokom pres konferencije u Berlinu rekao je da je u terorističkom napadu n abožićni sajam u kom je poginulo 12 od 48 povređenih osoba njih 18 " veoma teško povređeno".

Nemački mediji prenose da osumnjičeni Naved B. (23) poriče da je kriv za napad kamionom u glavnom gradu Nemačke i da on nije vozio kamion, javlja DPA pozivajući se na izvore u bezbednosti.

On je izručen državnom tužilaštvu, koje vodi istragu o terorističkom napadu u Berlinu. Ministar Maiciere je potvrdio da je vozač pobegao s mesta tragedije i da je jedna od 12 preminulih osoba pronađena mrtva na suvozačkom mestu kamiona.

Ta osoba ubijena je pištoljem koji još uvijek nije pronađen. Naved B. je u Njemačkoj dobio privremenu dozvolu boravka u Njemačkoj u junu ove godine. Muškarac kaže da osumnjičenog poznaje iz izbjegličkog kampa Tempelhof i da je bio "normalan tip".

Portparol kancelarije grada Berlina za izbeglice potvrdio je da je policija tokom noći sprovela veliku istragu u izbegličkom kampu za tražitelje azila u napuštenom aerodromu Tempelhof.Ispitana su četvorica muškaraca u kasnim 20-im godinama, ali nitko nije uhapšen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track