UHAPŠENI PAKISTANAC NA SLOBODI: Berlinska policija ga pustila zbog nedostatka dokaza!
Foto: Reuters

UHAPŠENI PAKISTANAC NA SLOBODI: Berlinska policija ga pustila zbog nedostatka dokaza!

Planeta -

Muškarac koji je ranije danas uhapšen a za koga je utvrđeno kasnije da nije napadač iz kamiona pušten je na slobodu javila je berlinska policija.

Policija javlja da nisu našli nijedan dokaz da je muškarac iz Pakistana povezan sa incidentom.

"Osumnjičeni, koji je priveden zbog napada na berlinski božićni vašar 19. decembra, pušten je večeras na slobodu po nalogu saveznog tužioca", navodi se u saopštenju koje prenosi AFP.

Nemačke vlasti su osumnjičenog identifikovale kao pakistanskog azilanta.

"Dosad sprovedni forenzički testovi nisu pružili dokaz da je osumnjičeni bio prisutan ukabini kamiona u vreme zločina", dodaje se u saopštenju.

Šef berlinske policije ranije danas rekao je da nije sigurno da je Pakistanac uhapšen sinoć posle napada kamionom na božićni sajam u Berlinu, zaista vozio taj šleper.

"Nije sigurno da je to vozač", rekao je šef policije Klaus Kandt i nagovestio da je počinilac napada možda još u bekstvu.

Policija je takođe saopštila da uhapšeni negira umešanost u napad i pozvala ljude da budu oprezni.

Prethodno je na konferenciji za štampu nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer rekao da uhapšeni Pakistanac jeste osumnjičen, ali da poriče umešanost u napad na berlinski božićni bazar gde je 12 ljudi poginulo i 55 je povređeno.

De Mezijer je rekao da je taj Pakistanac u Nemačku stigao 31. decembra prošle godine, a februara došao u Berlin i da je tražio azil u Nemačkoj.

Vlasti su Pakistanca dva kilometara od mesta napada, a list Tagesšpigel je objavio da je taj čovek poznat policiji zbog sitnih krivičnih dela.

PAKISTANAC UHAPŠEN U BERLINU NEGIRA KRIVICU: Policiji stalno ponavlja da nije vozio kamion!

RACIJE POSLE NAPADA U NEMAČKOJ: Policija upala u izbeglički centar u Berllinu

(VIDEO) MASAKR U BERLINU: Kamionom gazio ljude na božićnom sajmu, 9 mrtvih, 50 ranjenih!

(EKP/ Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track