STRAŠNA BLJUVOTINA AMERIČKOG NOVINARA: Napisao da ga čudi što ruski ambasador ranije nije ubijen
Foto: Fonet AP 20 12 2016

Skadalozno

STRAŠNA BLJUVOTINA AMERIČKOG NOVINARA: Napisao da ga čudi što ruski ambasador ranije nije ubijen

Planeta -

Ubistvo ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova nije bilo teroristički napad, već „odmazda za zločine Vladimira Putina“ u Siriji, smatra kolumnista lista „Njujork dejli njuz“ Gerš Kuncman.

Autor teksta navodi da ne „lije suze“ za ruskim ambasadorom i iznenađen je što se ubistvo nije desilo pre nekoliko meseci. Kolumnista smatra da je Karlov bio „otelotvorenje“ politike u okviru koje su „bacane bombe koje su ubijale decu“, „avioni uništavali ceo grad“, a „sirijski ludak“ Bašar el Asad dobijao pomoć u svojoj krvavoj kampanji. Sada je „pravda zadovoljena“, piše kolumnista.

Novinar upoređuje teroristički napad u Ankari sa ubistvom nemačkog diplomate Ernsta fom Rata u Parizu 1938. godine. Diplomata kojeg je upucao jevrejski student naravno „nije bio nevina žrtva“. On je u očima mnogih bio oličenje „Hitlerovih zločina, genocida, antisemitizma i agresije koja je natkrivala svet“, nastavlja autor.

Kuncman ističe da Karlov nije bio diplomata u Turskoj, već „vojnik“, i nije bitno gde je ubijen, „na bojnom polju u Alepu ili u galeriji u Ankari“. „Njegov ubica takođe je bio vojnik — ne terorista, već vojnik. Teroristi ubijaju nevine ljude, gaze kamionom Božićne sajmove ili se u avionima zakucavaju u nebodere. Vojnici ubijaju iste takve vojnike“, piše Kuntcsman.

Andrej Karlov ubijen je u ponedeljak na otvaranju izložbe u Ankari. Ubica je ispalio nekoliko hitaca u leđa ruskog ambasadora, a rane su bile fatalne. Napadač je likvidiran u akciji policije. Ministarstva spoljnih poslova mnogih zemalja osudila su ubistvo ambasadora, a rusko Ministarstvo spoljnih poslova kvalifikuje incident kao teroristički napad.

(Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track