Najnovije vesti

NAĐENI KRIVCI ZA PAD AVIONA S FUDBALERIMA ŠAPOKOENSEA: Pilot i avionska kompanija krivi za nesreću
Foto: Profimedia

Rešen slučaj

NAĐENI KRIVCI ZA PAD AVIONA S FUDBALERIMA ŠAPOKOENSEA: Pilot i avionska kompanija krivi za nesreću

Planeta
00:08h

Istraga je pokazala da su jedini krivci za pad aviona i smrt 71 osobe pilot Miguel Kjuiroga i vazdušna kompanija LaMia, izjavio je bolivijski ministar javnih poslova Milton Klaros.

Nestalo je goriva, pokvario se motor, slaba vidljivost, vetrovi, spominjalo se čak i ubistvo... Svašta se pričalo i nagađalo nakon tragične avionske nesreće u kojoj je poginula skoro čitav tim brazilskog Šapekoensea. Na letu je bilo devet članova posade i 68 putnika, uključujući igrače i osoblje kluba. Preživela su šestorica, od čega su tri igrača brazilskog kluba.

Ali upravo je završena istraga, koju su u zajedničkoj koordinaciji vodili brazilska, kolumbijska i bolivijska vlada, a pregledano je hiljade i hiljade dokaznih materijala.

"Isključivi krivci su pilot Miguel Kjuiroga i kompanija LaMia",  izjavio je bolivijski ministar javnih poslova Milton Karlos.

Zanimljivo je da se pod sumnjom nalazi i Marko Roha Venegas, iz LaMije, koji je s tim letom nekoliko dana pre nesreće bio u Paragvaju. Bolivijsko i kolumbijsko javno tužitelaštvo nakon završene istrage podići će optužnice protiv krivaca za smrt 71 putnika na letu za Kolumbiju.

(24sata.hr)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...