900 policajaca čuva splitsku gej paradu

Gej prajd

900 policajaca čuva splitsku gej paradu

Planeta -
Niko neće moći slobodno da se kreće splitskom rivom tokom parade

SPLIT - Splitsku gej prajd paradu će u subotu obezbeđivati 900 policajaca, a troškovi se procenjuju na oko 130.000 evra.

Hrvatske vlasti su odlučile da povećaju broj policajaca za oko 200 na ovogodišnjoj paradi zbog opasnosti od izbijanja nasilja posle pretnji i kampanje koja se vodi protiv te manifestacije, javio je internet portal Indeks.

Bivši šef splitskog ogranka organizacije Hrvatski vojni invalidi Domovinskog rata Kristijan Petrić je izjavio da je veliki broj veterana ogorčen najavom ministra unutrašnjih poslova Ranka Ostojića da će predvoditi paradu.

Najavljeno je da niko neće moći slobodno da se kreće splitskom rivom tokom parade.

Zagrebački Jutarnji list navodi da je Sigurnosno-obaveštajna agencija (SOA) procenila da je održavanje parade najveći bezbednosni problem u Splitu za proteklih 10 godina.

Pozivajući se na izvore iz policije, list navodi da najekstremniji navijači Hajduka - Torcida Jugend, planiraju napade na policiju i paradu molotovljevim koktelima.

Predstavnici Torcide su demantovali da takva grupa postoji.

Došlo je do sukoba i u sajberprostoru, pošto su hakeri okupljeni u grupi Anonimus srušili sajt Torcide i postavili poruku da će sajt do daljnjeg biti van funkcije zbog najava nasilja protiv parade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track