STRUČNJAK ZA TERORIZAM O NAPADU U BERLINU: Taj Boban nema ni S od SRBINA!
Foto: Youtube/Printscreen

lažni identiteti

STRUČNJAK ZA TERORIZAM O NAPADU U BERLINU: Taj Boban nema ni S od SRBINA!

Planeta -

Stručnjak za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević istakao je da su ime "Boban", koje se spominje u vezi sa poslednjim terorističkim napadom u Berlinu, na falsifikovanim pasošima koristili poznati teroristi iz Raške oblasti - Abid Podbičanin, Izudin Crnovršanin, Sejad Plojović, Mirza Ganić, Eldar Kundaković i mnogi drugi.

Poznati terorista "Islamske države" sa Kosova Lavdrim Muhadžeri, takođe, imao pasoš sa imenom Boban Depić i rođen je u Srbiji, jer je Kosovo potpuno i stvarno u Srbiji, ali ga to baš nimalo ne čini Srbinom, tvrdi Galijašević.

" Isto kao što ni Mevlid Jašarević, koji je pucao po Sarajevu na američku Ambasadu, rođen u Raškoj oblasti, nije Srbin iako su vrlo žustro mnogi objavili vest o teroristi iz Srbije koji je napao na ambasadu automatskim oružjem... Sve Boban do Bobana, a Srbina ni za lek - istakao je Galijašević za "Fond strateške kulture".

Podsetimo, nemačka policija za napad "kamionom smrti" u Berlinu koji je odneo 12 života tereti Tunišanina Anisa Amrija, čiji je DNK pronađen u vozilu. Detaljnom proverom osumnjičenog otkriveno je da je povezan sa Srbinom iz Nemačke po imenu Boban Simeonović, koji je u novemrbu uhapšen zbog regrutovanja za Islamsku državu.

(Srna)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track