Najnovije vesti

NEMAČKE SLUŽBE OTKRIVAJU SRBIN STRAH I TREPET: Pred Bobanom su drhtali i džihadisti
Foto: Privatna Arhiva

TAJNI IZVEŠTAJ

NEMAČKE SLUŽBE OTKRIVAJU SRBIN STRAH I TREPET: Pred Bobanom su drhtali i džihadisti

Planeta

Simeonović je bio guru krvoloka iz Berlina, a imao je reputaciju previše ekstremnog i u najradikalnijim terorističkim krugovima u Nemačkoj

BERLIN - Srbin Boban Simeonović (36), koji koristi ime Abdul Rahman, u islam je prešao pre četiri godine, a postao je jedan od najfanatičnijih džihadista u Nemačkoj, piše u dosijeu bezbednosnih službi te zemlje.U dokumentu na 345 strana piše da je Boban bio najbliži saradnik Abu Vala, vođe ekstremista, kao i da je bio guru Anisa Amrija, krvoloka iz Berlina.Šerijat i arapskiSimeonović je bio zadužen za regrutovanje boraca za Siriju i Irak i učio ih je šerijatskim zakonima i arapskom jeziku.- Boban je imao reputaciju radikalnog islamiste i u najradikalnijim krugovima. Kad je Anis Amri, napadač iz Berlina, s grupom boraca trebalo da krajem 2015. otputuje u Siriju, Boban ih je vodio na planinarenje kako bi ih fizički pripremio za ratovanje - navodi se u dosijeu čiji je autor nemački obaveštajac ubačen među islamiste uhapšene u novembru.Na vezi sa Sirijom- Kad je propalo prebacivanje u Siriju, Boban je sakrio Amrija i pronašao mu smeštaj. Njih dvojica su bili zagovornici napada u Nemačkoj. Simeonović je održavao direktan kontakt s više nemačkih državljana u Siriji - piše u dosijeu.Podsećamo, Boban Simeonović rođen je Dortmundu, dok su njegovi roditelji poreklom iz sela Šarbanovac kod Bora. Studirao je hemiju u Dortmundu i radio je u Boru kao hemijski inženjer. Njegova druga supruga je Nemica Nadin Helvig, koja je takođe prešla u islam.

Sprečen napadUHAPŠENA BRAĆA S KOSOVADva brata rođena na Kosovu uhapšena su zbog sumnje da su planirali napad na tržni centar u Oberhauzenu, jedan od najvećih u Nemačkoj. Uhapšeni, koji imaju 28 i 31 godinu, privedeni su u Duizburgu.

Italija policija likvidirala teroristuMONSTRUM AMRI UBIJEN U MILANUAnis Amri (24), osumnjičeni za napad u Berlinu, kad je vozeći kamion usmrtio 12 ljudi na božićnom vašaru, likvidiran je u Milanu. To je potvrdio Marko Miniti, italijanski ministar unutrašnjih poslova.- Patrola policije je u tri sada ujutru zaustavila vozilo u kome se nalazio. Kad su policajci zatražili dokumenta, on je iz ranca izvadio pištolj i zapucao uzvikujući „Alahu ekber“. Tom prilikom je ranjen jedan policajac - rekao je italijanski ministar unutrašnji poslova.Dnevnik Korijere dela sera navodi da je kod Amrija pronađena karta za voz i da je iz Francuske došao u Italiju.Islamska država je objavila video na kome Anis priznaje da je njen član i poviza na „klanje nevernika“, koje naziva svinjama.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: KURIR TV U RODNOM MESTU SRPSKOG DŽIHADISTE Borski vehabista inženjer hemije SUPRUGA GA UVELA U ISLAM

E.K.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...