Najnovije vesti

(FOTO) FRANCUSKI FAŠISTI NAPALI NA DECU: Iscrtali kukaste krstove na vrtiću Ane Frank!
Foto: Printscreen Twitter

Gnusan potez

(FOTO) FRANCUSKI FAŠISTI NAPALI NA DECU: Iscrtali kukaste krstove na vrtiću Ane Frank!

Planeta

Rasističke poruke kojima se napadaju Jevreji, kao i kukasti krstovi, ispisani su na vrtiću “Ana Frank“ u predgrađu Pariza.

Francuski zvaničnici navode da su takvi potezi “gnusni“ i obećali su teške kazne za počinioce, javlja RT.

Nacistički simboli ispisani su uz Davidovu zvezdu pored koje je napisano “Juden verboten”, odnosno “Jevreji zabranjeni”, kao i “Sales juifs et Roms”, odnosno “prljavi Jevreji i Romi”.

Navodi se da su ti natpisi ispisani na kapiji i na poštanskom sandučetu vrtića “Ane Frank” u predgrađu Pariza, kao i da “drugi grafiti pozivaju na istrebljenje Jevreja”. Vrtić pohađa preko 100 dece starih između tri i šest godina.

Ana Frank je jevrejska devojčica koju su nacisti ubili u Aušvicu tokom Drugog svetskog rata. Njen dnevnik iz perioda skrivanja u Amsterdamu objavljen je posle rata i od tada je postao jedna od najčitanijih knjiga u istoriji.

Francuski mediji navode da su nacistički simboli najverovatnije ispisani na dan Božića, kao i da počinioci još nisu otkriveni.

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije sa lica mesta.“

"Probudila sam se i videla ovo na svojoj maloj mirnoj školi u svom lepom mirnom susedstvu. Zaplakala sam"”, napisala je na društvenim mrežama osoba koja je objavila fotografije.

Francuska ima najveću populaciju Jevreja u Evropu - gotovo 600.000 ljudi, piše “Tajms of Izrael”. Međutim, kako se navodi, prema poslednjim brojkama oko 8.000 ljudi preselilo se u Izrael tokom 2015. godine zbog antisemitizma.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...