(FOTO) ZLOČINI OD KOJIH SE KOŽA JEŽI: Ovo su očevi monstrumi koji su pobili svoje porodice!
Foto: AP

strava i užas

(FOTO) ZLOČINI OD KOJIH SE KOŽA JEŽI: Ovo su očevi monstrumi koji su pobili svoje porodice!

Planeta -

Svet pamti brojne bolesnike i psihopate, ali retko šta može toliko da uzdrma kao priča o ljudima koji su ubijali i mučili vlastitu decu i supruge. Ovih pet monstruma počinili su užasne zločine.

U decembru 1929. siromašni Čarli Lavson poveo je svoju porodicu u nabavku nove odeće kako bi izgledali što bolje na porodičnoj fotografiji. Ali ideja koja je stajala iza svega bila je zapravo luđačka, jer je želeo da imaju lepu odeću za smrt. Na Badnje veče poludeli Čarli je sačmaricom lovio svoju suprugu i sedmero dece. Sve ih je izmasakrirao hicima, poštedevši jedino svog 16-godišnjeg sina.

Poslednji porodični portret foto wikipedia
Poslednji porodični portret foto wikipedia

Potom je dovukao sva tela na hrpu i postavio ih prekrštenih ruku u novoj odeći i okružio kamenjem kao da su na izložbi. Zatim je pobegao u obližnju šumu, gde se obesio. Mnogi veruju kako je Čarli imao vezu sa svojom ćerkom Meri koju je čajnički želeo da prikrije kada se otkrilo da je trudna.

Uveče 6. decembra 1959., kada je svoje dvoje najmlađe dece stavio da spavaju u krevet, dr. Herold Perelson uzeo je čekić i njime izudarao svoju ženu do smrti. Potom je krenuo na svoju 18-godišnju ćerku i počeo luđački da je tuče, ali je nekako jdva uspela da pobegne. Kad je dvoje mališana probudilo vrištanje, Peterson ih je uveravao kako je to samo noćna mora, a ne nešto stvarno.

Potom je natočio čašu otrova i izvršio samoubistvo. Iako je porodica živela u luskuznoj vili Los Anđelesa, većina je verovala kako su financijske brige bile okidač njegovog luđačkog pohoda i sloma živaca. Kuća nikad nije prodata i stoji nedirnuta od 1959. Navodno se u dnevnoj sobi još uvek nalaze božićni ukrasi koje je porodica pripremila za dekorisanje doma.

je 1984. upucao je zadavio i potom utopio ženu i decu pre nego što je njihova tela bacio u jamu koju su po njegovoj naredbi morali da iskopaju nekoliko nedlja ranije. Simons se tada sakrio i čekao još sedam članova porodice koji su dolazili u najavljenu posetu za Božić. Zarobio ih je i sistematski ubijao tokom cele nedelje ostavljajući njihova tela po dnevnom boravku, u napuštenim automobilima...

Posle ubistva otišao je u lokalni bar, vratio se kući, otvorio pivo i gledao televiziju okružen mrtvim članovima porodice. Pre nego se predao, on je ubio još troje ljudi uključujući i bivšu ljubavnicu koja ga je odbacila. Osuđen je na smrtnu kaznu te je pogubljen injekcijom 1990. Niko nije tražio njegovo telo i sahranjen je u neobeleženoj grobnici.

Džon List (foto printscreen  house-crazy.com)
Džon List (foto printscreen house-crazy.com)

Džon List, otac troje dece, je 1971. otkucao pismo od pet stranica svome svešteniku. U njemu je objašnjavao kako je svet previše grešan za njegovu porodicu i da brine da ne potpadnu pod uticaj Sotone. Nakon što je poslao pismo, Džon je iz pištolja ubio dvoje svoje dece, ženu i svoju majku. Potom je otišao do fudbalskog terena gde je njegov sin igrao utakmicu, odgledao je do kraja i odveo ga kući gde ga je upucao najmanje 10 puta.

KUća koju do danas niko nije kupio (foto printscreen house-crazy.com)
KUća koju do danas niko nije kupio (foto printscreen house-crazy.com)

Tela je otkrila policija mesec dana kasnije, raspoređena po boravku dok je u pozadini svirala ploča s crkvenom muzikom. Džon je očigledno patio od krize srednjih godina i novčanih problema, a sve je dovelo do totalnog ludila. List je izopačeno planirao ubistvo, čak je sa svake porodične fotografije izrezao svoje lice, kao da je želeo da se distancira od njih i započne novi život.

Pobegao je na drugi kraj zemlje, a uhapšen je godinama kasnije, tek kada je njegova fotografija prikazana u emisiji Najtraženiji zločinci SAD. U Virdžiniji gde je živeo promenio je ime u Robert Klark, a verovao je kako je ubijene članove porodice tim činom poslao u raj.

Markus Veson (foto printscreen nydailynews.com)
Markus Veson (foto printscreen nydailynews.com)

Kalifornijska policija je 12. marta 2004. je intervenisala po pozivu zbog porodičnog nasilja. Ono što su zatekli ih je šokiralo - devet članova porodice Weson bili su mrtvi u sobi punoj starih drvenih mrtvačkih sanduka, a svaki od njih imao je metak u oku.

Vesonova deca koju je pobio (foto printscreen nydailynews.com)
Vesonova deca koju je pobio (foto printscreen nydailynews.com)

Neke od žrtava su bile mlađe od dve godine. Tragičan kraj njegove porodice imao je i svoj tragičan početak. Veson je osnovao svoju veliku porodicu s 18-oro dece nakon što je oženio dete svoje prve devojke kad je ona imala 14, a on 27 godina. Kako je njegova porodica rasla, započeo je neku vrstu kultne religije ženeći se svojim nećakinjama i ćerkam opravdavajući tako svoje nastrane seksualne i pedofilske sklonosti. Tokom policijskog ispitivanja, tvrdio je kako su on i njegova porodica zapravo vampiri, a da je policija đavo. Osuđen je na smrt.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track