DŽIHADISTI PRETE EVROPI POKOLJEM: Vaše pevanje pretvoriće se u plač i jadikovke!
Foto: Printscreen/YouTube

Nove pretnje

DŽIHADISTI PRETE EVROPI POKOLJEM: Vaše pevanje pretvoriće se u plač i jadikovke!

Planeta -

KAIRO - Grupa koja podržava Islamsku državu pozvala je džihadiste da tokom božićnih i novogodišnjih praznika izvode napade po pijacama, tržnim centrima i bolnicama u Evropi, dok je muslimanima savetovala da izbegavaju hrišćanska slavlja.

Medijska fondacija Našir, koja podržava Islamsku državu, objavila je na ovu poruku na internetu, uz fotografije naoružanih ljudi noževima i pištoljima, Deda Mraza, irvasa, božićne jelke, prenela je grupa SITE sa sedištem u SAD, koja prati aktivnosti ekstremista na internetu.

"Njihova slavlja, okupljanja, klubovi, pijace, pozorišta, bioskopi, tržni centri, pa čak i njihove bolnice su savršene mete za vas", navodi se u onlajn poruci islamističkih "usamljenih vukova" u Evropi.

Pretnja je upućena u vreme kada su evropske zemlje pojačale bezbednosne mere posle napada na božićnom vašaru u Berlinu, za koji je odgovornost preuzela Islamska država, kada je ubijeno 12 ljudi, navodi Rojters.

U poruci je navedno da će Islamska država "zameniti vatromete pojasevima s eksplozivom i eksplozivnim uređajima pa će se njihovo pevanje i aplauzi pretvoriti u plač i tugovanje".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track