ZASTRAŠUJUĆI ZLOČIN U BAHREINU: Član kraljevske porodice ubio novinarku pred očima njenog sina!
Foto: Twitter

Monstrum

ZASTRAŠUJUĆI ZLOČIN U BAHREINU: Član kraljevske porodice ubio novinarku pred očima njenog sina!

Planeta -

Ubistvo 28-godišnje Eman Salehi, pripadnice šitskog naroda, šokiralo je kraljevinu Bahrein, a novi navodi prete da slučaj podignu na politčki nivo i možda izazovu nove proteste protiv sunitske kraljevske porodice.

Salehi, popularna sportska novinarka ubijena je pucnjem u glavu na ulici u gradu Rifa, dok je iz automobila njen šestogodišnji sin gledao.Odmah po ubistvu, napadač se predao.Iz ministarstva unutrašnjih poslova su naveli samo da je ubica 34-godišnji Bahreinac i rekli da je dalja istraga u toku. Međutim, politički aktivisti u Bahreinu navode da je ubica bio vojnik i da je kraljevske krvi.

Kasnije je rečeno da su se vojne vlasti uključile u istragu što potvrđuje da je bio član oružanih snaga."Činjenica da je napadač bio vojni oficir i član vladauće porodice izdvaja ovaj zločin od ostalih i testira posvećenost države pravdi", rekao je Faten Bushehri, aktivista iz grupe "Bahrain Watch".

Bahreinom vlada porodica Al Kalifa. Kao i u susednoj Saudijskoj Arabiji, i u Bahreinu ima mnogo nižih prinčeva koji nemaju zvanične uloge u vlasti, ali uživaju bogatstvo i razne privilegije.Bahreinska vlada je brutalno ugušila demonstracije 2011. godine, mučila i pohapsila mnoge aktiviste.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track