PONOVO HAOS U KELNU: Policija sprečila nove masovne seksualne napade migranata
Foto: AP 18 Jan 2016

Jake snage na ulicama

PONOVO HAOS U KELNU: Policija sprečila nove masovne seksualne napade migranata

Planeta -

BERLIN - Policija u nemačkom gradu Kelnu sprečila je incidente u novogodišnjoj noći, slične prošlogodišnjim kada je zabeležena serija seksualnih napada i pljački.

Više od 1.000 ljudi podnelo je prijave zbog seksualnih napada, pljačke, prebijanja ili uvreda grupe stranaca poreklom sa Bliskog istoka i Severne Afrike tokom dočeka 2016. godine u centru Kelna.

Portparol gradske policije Jirgen Matijes je izjavio novinarima da se i ove godine ponovo na centralnoj stanici okupila grupa muškaraca poreklom sa Bliskog istoka i Severne Afrike.

Foto: AP
Foto: AP

Matijes je naveo da su se neki od njih agresivno ponašali, ističući da je policija reagovala i sprečila krivična dela, prenela je agencija Tass.

Ove novogodišnje noći, ulicama je patroliralo oko 1.700 policajaca, a 92 osobe su priveden.Prijavljeno je 10 seksualnih napada.Proslava Nove godine u Kelnu održana je pod do sada neviđenim bezbednosnim merama.

Oko gradske katedrale podignuta je ograda, a betonske barijere su postavljene na mestima okupljana i prilazima mostovima kako bi se sprečili napadi slični onima na božićnem vašaru u Berlinu, navodi Dojče vele.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track