(VIDEO) I ON ĆE RADITI BEZ PLATE: Tramp postavio zeta za višeg savetnika u Beloj kući
Foto: Reuters

Ljudi kojima veruje

(VIDEO) I ON ĆE RADITI BEZ PLATE: Tramp postavio zeta za višeg savetnika u Beloj kući

Planeta -

NJUJORK - Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp je potvrdio imenovanje svog zeta Džareda Kušnera za višeg savetnika u Beloj kući.

Kušner, koji se odrekao plate dok je na toj dužnosti, bio je "savetnik od poverenja tokom kampanje i perioda tranzicije i ponosan sam da ima i ključnu ulogu u mojoj administraciji", saopštio je u ponedeljak uveče Tramp i tako potvrdio vest koju su nekoliko sati ranije objavili američki mediji.

Mladi biznismen, koji će 36 godina napuniti u nedelju, suprug je Trampove kćerke Ivanke, sa kojom ima troje dece. Nije imao iskustva u politici pre nego što se uključio u predizbornu kampanju i najmlađi je na listi saradnika koji će pomoći Trampu u vođenju zemlje. Ortodoksni je Jevrejin, a porodica mu je inače bliža konkurentskoj, Demokratskoj stranci.

U odbranu svog tasta ustao je 2015, kada su Trampa počeli da napadaju da je rasista i antisemita. Kušner ga je vatreno branio od takvihoptužbi.

POSREDNIK U PREGOVORIMA: Trampov zet viđen kao novi američki izaslanik za Bliski istok

Mediji su pisali i da je Kušner, inače direktor porodične fondacije koja je davala dobrotvorne donacije jevrejskim naseljima na okupiranoj Zapadnoj obali, mogući izaslanik za Bliski istok u novoj administraciji.

Demokrate su odmah optužile Trampa za nepotizam i sukob interesa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja