Napadnut američki konzulat u Bengaziju

Bengazi

Napadnut američki konzulat u Bengaziju

Planeta -
Ručno pravljena bomba, eksplodirala je pored zida konzulata i osim manjeg oštećenja nije bilo veće štete

TRIPOLI - Nepoznati napadači bacili su bombu na američki konzulat u libijskom gradu Bengaziju, a u tom napadu niko nije bio povređen, saopštio je Stejt dipartment.

U sopštenju se dodaje da je, najverovatnije ručno pravljena bomba, eksplodirala pored zida ambasade i osim manjeg oštećenja nije bilo veće štete.

To je poslednji u nizu incidenata koji se u poslednje vreme dešavaju i Libiji. Posle svrgavanja i ubistva Moamera Gadafija, nova vlast ne uspeva da kontroliše čitavu zemlju i u mnogim oblastima deluju potpuno samostalno mnogobrojne milicije.

Pripadnici jedne paravojne formacije juče su čak zauzeli aerodrom u Tripoliju, u znak protesta zbog smene njihovog komandanta, a vladine snage su tek posle tri sata uspostavile kontrolu nad tim strateškim objektom.

U Libiji su za 19. jun zakazani izbori za ustavotvornu skupštinu, a predstavnici vlade proteklih dana su u par navrata isticali da bi oni mogli da budu otkazani zbog veoma rovite bezbednosne situacije u Tripoliju i svim ostalim gradovima.

U istočnom delu države, gde je počela pobuna protiv Gadafija, pozivaju građane na bojkot izbora i traže više mesta u parlamentu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track