ISTRAGA PADA RUSKOG AVIONA: Isključen teroristički napad na Tu-154
Foto: AP

Nije terorizam

ISTRAGA PADA RUSKOG AVIONA: Isključen teroristički napad na Tu-154

Planeta -

Stručnjaci za eksplozivnu tehniku su isključili mogućnost da je na avion Tu-154 izvršen teroristički napad u Sočiju, piše Komersant pozivajući se na sopstveni izvor.

Istražitelji vojne komisija za tehničku analizu ostataka aviona Tu-154 Ministarstva odbrane Rusije, koji je pao 25. decembra 2016. godine u Crno more kraj Sočija, nisu otkrili tragove izazvane eksplozije na avionu ili tragove rakete, pa su isključili mogućnost terorističkog napada kao uzroka pada Tu-154 isključena sa spiska mogućih uzroka katastrofe, piše Komersant.

Izvor tog lista kaže da stručnjaci nisu otkrili nijedan faktor koji bi makar indirektno ukazao na moguć teroristički napad ili gađanje sa zemlje.

Sada je istraga usredsređena na drugu verziju događaja - moguću grešku posade aviona. Navedeno je da tačan odgovor uzroka katastrofe mogu dati samo vojno-avijacioni eksperti koji u ovom trenutku analiziraju informacije dobijene iz crnih kutija Tu-154.

Ranije je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov negirao medijska saopštenja o ustanovljenim uzrocima pada aviona Tu-154.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track