Al Kaida preko oglasa traži bombaše
Foto: Kurir

Oglas

Al Kaida preko oglasa traži bombaše

Planeta -
Internet ponuda poziva "volontere" da stupe u kontakt putem mejla i postavljena je na forumima džihadista poput Al-Fida i Šmuk al Islam i Honein

SANA - Teroristička grupa Al Kaida na Arabijskom poluostrvu oglasila se na nekoliko veb foruma džihadista ponudom za obuku bombaša samoubica, javila je agencija AFP.

Internet ponuda poziva "volontere" da stupe u kontakt putem mejla i postavljena je na forumima džihadista poput Al-Fida i Šmuk al Islam i Honein.

"Cilj ove obuke je da nastavimo s našom braćom koji teže da sprovedu operacije koje čine velika ubistva i pokolj neprijatelja islama. Sada je jasno da pojedinačni džihad ili kako se kaže "usamljeni vuk" postao sve više rasprostranjeno i njihov učinak je počeo da se vidi...", navodi se u oglasu Al Kaide na Arabijskom poluostrvu sa šedištem u Jemenu.

"Njihova legitimnost (ciljeva) mora biti po prioritetu - američki, izraelski, britanski i francuski", navela je grupa Al Kaida na Arabijskom poluostrvu.

U oglasu se navodi da su mete napada "oni koji se bore protiv muslimana i islama", i posebno isticući "ekonomski, vojni i medijski interesi neprijatelja".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja