Najnovije vesti

NEMCI UHAPSILI ISLAMISTU: Državljanin Srbije planirao teroristički napad u Nemačkoj?!
Foto: Reuters

Hapšenje

NEMCI UHAPSILI ISLAMISTU: Državljanin Srbije planirao teroristički napad u Nemačkoj?!

Planeta

BERLIN - Nemačka policija uhapsila je u Esenu državljanina Srbije osumnjičenog da je islamista koji je planirao napade u Nemačkoj.

On se trenutno nalazi u pritvoru gde čeka deportaciju koja bi mogla da usledi već za koji dan, prenose nemački mediji.

Kako se navodi, istražitelji su posmatrali duže vreme osumnjičenog (28). On je sve do pre nekoliko nedelja bio u zatvoru, ali se po izlasku na slobodu odmah kod nadležnih istražnih organa pojavila sumnja da bi mogao da planira napade zbog čega je označen kao "opasan".

Osumnjičeni je održavao kontakte sa jednom mrežom islamista, a moguće je da je po uzoru na teroristu Anisa Amrija želeo kamionom da uleti u masu i usmrti veći broj ljudi, piše Bild.

Pošto policija nije isključivala sumnju da bi svoje planove mogao da pretvori u delo, osumnjičeni je uhapšen u svom stanu u Oberhauzenu. Sud je potom prihvatio zahtev imigracionih vlasti u Oberhauzenu koje su zatražila njegovu deportaciju.

On može da se žali na sudsku odluku o deportaciji jer više godina živi u Nemačkoj, zajedno sa porodicom, ali portparol unutrašnjih poslova kaže da za deportaciju nema smetnji, jer osumnjičeni ilegalno boravi u Nemačkoj.

Bonus video

KURIR TV U RODNOM MESTU SRPSKOG DŽIHADISTE: Borski vehabista inženjer hemije SUPRUGA GA UVELA U ISLAM

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...