(FOTO) MASAKR U MEKSIČKOM LETOVALIŠTU: Pronađene odsečene glave i noge sa jezivom porukom!
Foto: Printscreen Tweet

rat narko bandi

(FOTO) MASAKR U MEKSIČKOM LETOVALIŠTU: Pronađene odsečene glave i noge sa jezivom porukom!

Planeta -

Dvanaest tela, od čega sedam obezglavljenih, pronađeno je ovog vikenda u meksičkom turističkom centru.

Manzanilo, a lokalne vlasti tvrde da je reč o žrtvama brutalnog rata narko bandi. Šef policije Karlos Heredia rekao je da su sedam tela pronašli u napuštenom taksiju u subotu u blizini grada Siuatlana, a preostalih pet pronašli su u nedelju u obližnjoj šumi.

Policija je otkrila kako je pored tela koja su obezglavljena ili su im odsečene noge ostavljena poruka koju je potpisao narkokartel u usponu Halisko.

Nakon što je zloglasni Hoakin Guzman El Čapo nedavno izručen Sedinjenim Američkim Državama, njegov Sinaloa kartel sada se našao u teškoj situaciji.

Za konkurenciju su dobili Halisko bandu, nekadašnje saveznike 'teške' po nekim procenama više od 50 milijardi dolara. Njihov ulazak na teritoriju Sinaloe pretvorio je meksičku regiju Kolimu u područje s najvećom stopom ubistava.

Članovi bande poznatije i kao CJNG (prema španjolskim inicijalima) ne ustručavaju se ni od napada na policiju, pa čak i vojsku.

Tako su u martu i aprilu 2015. godine u dva odvojena napada ubili iz zasede 20 policajaca, a u maju iste godine srušili vojni helikopter, pri čemu je poginulo sedam vojnika i jedna policajka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track