PRIZIVAJU KRVOPROLIĆE: Trampu pakuju rat na Balkanu
Foto: Reuters, AP

Bivši britanski ministar

PRIZIVAJU KRVOPROLIĆE: Trampu pakuju rat na Balkanu

Planeta -

Bivši britanski ministar Denis Mekšejn tvrdi da će šef Bele kuće na zahtev Vladimira Putina podržati Srbiju i izazvati nove sukobe

LONDON - Ukoliko ruski predsednik Vladimir Putin od američkog kolege Donalda Trampa bude zatražio podršku za Srbiju, na zapadnom Balkanu doći će do rata, tvrdi Denis Mekšejn, bivši britanski ministar za Evropu.U autorskom tekstu za Independent Britanac, koji je bio u vladi Tonija Blera od 2001. do 2005, kao da priziva krvoproliće na našim prostorima, a za sve unapred krivi novog šefa Bele kuće.Nadrealne tenzije- Do poslednjeg izbijanja napetosti između Srbije i Kosova došlo je zbog voza. To bi bilo za strip da nije reč o smrtno ozbiljnoj provokaciji srpskih nacionalista. Srbi su bliski s pravoslavcima u Rusiji i nadaju se da će Tramp stati uz njih. Jasno je da se Kremlj specijalizovao za nepoštovanje granica koje priznaje UN u Moldaviji, Gruziji i Ukrajini, kao i da podržava Beograd u zahtevima srpskih separatista na Kosovu i u Bosni - tvrdi Mekšejn u svom ne baš logičnom tekstu.On kaže da „sumnja da Tramp uopšte zna gde je Kosovo“.- Ako Putin zamoli Trampa za uslugu prema Srbima, na zapadnom Balkanu će doći do otvorenog sukoba - tvrdi on.Sličnu analizu objavio je i izraelski vojnoobaveštajni portal Debka, koji postavlja pitanje da li će „prvi rat u Trampovoj eri biti sukob Srbije s muslimanskim Kosovom“.Prvi sukob- Balkanski sukobi devedesetih imali su mnogo scena užasa, ali su završeni američkom podrškom uspostavljanju nezavisnih muslimanskih enklava u južnoj Evropi, dok su teritorije pravoslavnih hrišćana drastično smanjene. Dok statua Bila Klintona stoji u centru Prištine, mogući sukob između Kosova i Srbije mogao bi da bude prvi test za Donalda Trampa. Njegova reakcija u tom trenutku daće nam uvid u to kakav su tajni dogovor Tramp i Putin postigli za zajednički rat protiv islamskog terorizma i sprečavanje muslimanske ekspanzije u Evropi - piše portal.

Ukaz predsednika SADIZLAZE IZ TRANSPACIFIČKOG PARTNERSTVATramp je juče potpisao ukaz kojim počinje povlačenje SAD iz trgovinskog sporazuma o Transpacifičkom partnerstvu (TPP) i izjavio da je to „velika stvar za američkog radnika“.

Totalna konfuzija: Rusija tvrdi da je gađala Džihadiste u siriji zajedno sa amerikancimaPENTAGON NEGIRA NAPAD S RUSIMA NA IS, TRAMP GA ŽELIMinistarstvo odbrane Rusije saopštilo je sinoć da su ruski vojni avioni u Siriji učestvovali u zajedničkoj misiji s koalicijom na čijem čelu su SAD u napadu na položaje Islamske države (IS).- Ruske snage u Siriji su u nedelju dobile koordinate položaja IS kod grada Al Baba od SAD putem vruće linije uspostavljene sa sedištem međunarodne koalicije. Danas su dva ruska vojna aviona i dva aviona koalicije predvođeni SAD napali te mete, uništivši nekoliko skladišta municije i depoa s gorivom, kao i ekstremiste i njihovo naoružanje - saopštilo je sinoć rusko ministarstvo.SAD su to odmah nazvale „glupošću“, a pukovnik američkih vazduhoplovnih snaga Džon Dorijan „propagandom“.I portparol Pentagona Džef Dejvis je to demantovao:- Jedini kanal komunikacije između koalicije i Rusije u Siriji je onaj otvoren iz bezbednosnih razloga, da se izbegnu incidenti na sirijskom nebu.Međutim, potom je Trampov portparol Šon Spajser izjavio da on „želi da sarađuje s Rusijom u borbi protiv IS“:- Ukoliko postoji način da se borimo protiv IS zajedno s nekom zemljom, bilo da je to Rusija ili neko drugi, i ako imamo zajednički nacionalni interes u tome, to ćemo, naravno, prihvatiti.

Neopalpa donaldtrumpiMOLJAC NAZVAN PO NOVOM PREDSEDNIKUVrsta moljca koja je otkrivena u južnoj Kaliforniji i Meksiku dobila je ime po novom predsedniku SAD Donaldu Trampu. Tek otkrivena vrsta mikromoljca nazvana je neopalpa donaldtrumpi i to zato što kosa moljca podseća na frizuru šefa Bele kuće.

POZIV NA NASILJE Kraljica popa podvila repMADONA: NISAM HTELA DA RAZNESEM BELU KUĆUPop zvezda Madona pokušala je juče da opravda pretnje Donaldu Trampu, zbog kojih je Tajna služba pokrenula istragu protiv nje.- Nisam nasilna osoba. Govorila sam metaforično i iznela sam dva pogleda na stvari - jedan je da treba biti pun nade, a drugi da se oseća bes, kako sam se i lično osećala - rekla je ona nakon što su mnogi pozvali da bude privedena zbog pretnji terorizmom.Dan ranije poručila je hiljadama ljudi:- Besna sam i razmišljala sam mnogo o tome da dignem u vazduh Belu kuću. Ali znam da to ništa neće promeniti.

Pogledajte bonus video: Biografija Donalda Trampa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track