(VIDEO) MISTERIOZNO UBISTVO U KAIRU: Italijanski student mučen do smrti, pojavio se tajni snimak!
Foto: Printscreen Tweet

STRAVIČNO

(VIDEO) MISTERIOZNO UBISTVO U KAIRU: Italijanski student mučen do smrti, pojavio se tajni snimak!

Planeta -

Talijan Đulio Regeni (28) ubijen je u Egiptu prošle godine. Đulija su mučili do smrti. Sada se u medijima pojavio video koji bi mogao da reši misteriju.

Gotovo godinu dana posle ubistva ovog studenta u Kairu pojavio se tajni snimak koji bi mogao da bude ključ njegove smrti. Đulio je bio u Egiptu na postdiplomskim studijama.

Nestao je 25. januara 2016. godine. Posle devet dana pronađeno je njegovo unakaženo telo. Bilo je očigledno da je mučen do smrti.

Ubice su mu počupale sve nokte na nogama i rukama, imao je polomljene kosti, zube i opekotine po celom telu. Njegovo ubistvo toliko je razbesnelo Italiju da je protesnu notu uputio i tadašnji premijer Mateo Renci.

Sumnjalo se da je u ubistvo mladića upletena egipatska tajna služba. Sada se u medijima pojavio snimak pomoću kog bi moglo da se rasvetli ubistvo mladića.

Redeni je u Egiptu istraživao radnički pokret. Prema snimku sastao se s Muhamedom Abdalahom, čelnikom sindikata. Objašnjavao mu je kako može da se prijavi za stipendiju.

Inače u Egiptu su sindikati vrlo sporno pitanje, piše Daily Mail.Abdalah je rekao da mu je žena operisala karcinom i da će se uključiti ako može da dobije novac.

"Muhamede, ja ne mogu da koristim novac jer to nije moj novac, ne mogu da ga koristim tako jer sam ja akademik, ne mogu da kažem u prijavi institutu da ću novac da koristim u privatne svrhe", pokušavao je Regeni da objasni Abdalahu.

Pokušao je zapravo da mu objasni da institut daje 10.000 funti, ali za aktivnosti sindikata, a ne za lične svrhe.

"Zar ne postoji drugi način, da se dođe do novca za privatnu upotrebu" pitao ga je Abdalah. Abdalah je kasnije rekao da je prijavio Regenija policiji jer je mislio da je špijun.

Razgovor su navodno vodili 6. ili 7. januara prošle godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track