(VIDEO) SEJAČI TERORA OBJAVILI ČIME RASPOLAŽU: Za smrtonosne napade koriste i američke vojne dronove
Foto: AP

Oružje islamista

(VIDEO) SEJAČI TERORA OBJAVILI ČIME RASPOLAŽU: Za smrtonosne napade koriste i američke vojne dronove

Planeta -

U najnovijem propagandnom videu samoproglašena Islamska država pokazala je čime sve raspolaže, a među modernom vojnom opremom nalaze se i dronovi dizajnirani za američku vojsku (American MQ-9 Reaper) koji se koriste u bombaškim napadima.

Upravljani sa tla, smrtonosni dronovi, prikazani u propagandnom videu samoproglašene Islamske države, snimljeni su kako lete nad Mosulom. Video prikazuje i trenutak ispuštanja bombe na civile, piše Dejli mejl.

U propagandom videu prikazana su i ostala "čuda" moderne vojne artiljerije, kao i borci ID-a kako pripremaju vozila za svoje smrtonosne pohode, priprema prsluk-bombi, kao i prizori bombardovanja i razaranja kuća i zgrada.

Ono što najviše čudi su upravo dronovi koji su poznati po tome da ih koristi američka vojska za vazdušne opservacije.

Prema izveštaju američke vojske koja se nalazi na sirijskom tlu, koalicione snage zabeležile su vazdušnu aktivnost, odnosno preletanje najmanje jednog drona na dan u poslednja dva meseca.

Ovaj propagandni video objavljen je samo nekoliko dana nakon što se u javnosti proširila informacija da je vođa ID-a Abu Bakr al-Bagdadi, povređen u vazdušnim napadima na severu Iraka.

Mozak terorističke grupe navodno je ranjen u bombaškom pohodu. Podsećamo, mediji širom sveta u nekoliko su navrata pisali kako je vođa ID-a Abu Bakr al-Bagdadi ubijen u napadima, ali, prema posljednjim informacijama objavljenima od strane Pentagona u decembru 2016. godine, Abu Bakr al-Baghdadi je živ.

(Danas.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track