NA METI VANDALA: Spaljena džamija u Teksasu
Foto: Printscreen Twitter

Potpuno uništena

NA METI VANDALA: Spaljena džamija u Teksasu

Planeta -

VAŠINGTON - Džamija u Teksasu, koja se pre nekoliko godina našla na meti vandala i u koju je provaljeno prošle nedelje, jutros je izgorela u požaru.

Radnik u obližnjoj prodavnici primetio je oko dva sata ujutru, po lokalnom vremenu, vatru i gust dim u Muslimanskom centru u gradu Viktorija, posle čega je pozvao vatrogasce.

Predsednik Centra Sahid Hašimi je rekao da je bilo tužno stajati i gledati kako se džamija urušava, navodeći da je objekat potpuno uništen.Policija istražuje uzrok požara.

Hašimi je naveo da su mu zvaničnici rekli da je rano da se spekuliše šta je moglo da izazove požar.

"Nemamo nikakav trag niti informaciju o tome šta je izazvalo požar i o tome šta se dogodilo. Siguran sam da će proći nekoliko dana pre nego što nam daju odgovore", kazao je on.

Vatrogasci su nekoliko sati gasili vatrenu stihiju, a u požaru nije bilo povredjenih.Hašimi je rekao da je imam džamije u Viktoriji u ranim jutarnjim časovima proverio kamere za video nadzor u džamiji.

Utvrdjeno je da se alarm nije aktivirao i da vrata nisu obijena.Lopovi su 21. januara provalili u džamiju i ukrali su elektronsku opremu, uključujući i laptopove. Zgrada je izgradjena 2000. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track